A fahéjas almás íz és a fantasztikus cukros hab… hmm imádni való! A férjem anyukája először megdicsérte, majd kétre is a receptjét! Ennyire szereti mindenki ezt a finomságot!
Hirdetés
Erre lesz szükség
- 25 dkg vaj,
- 50 dkg liszt,
- 15 dkg porcukor,
- 1 dkg sütőpor,
- 4 tojáss árgája,
- kevés só,
a töltelékhez:
- kb. 1/2 kiló reszelt alma, fahéj.
a habhoz:
- 7 tojás fehérje,
- 30 dkg kristály cukor
Így készül
- A tészta haozzávalói összegyúrjuk, kinyújtjuk laposra és megsütjük.
- Rárendezzük egyenletesen az almát.
- 7 tojásfehérjét 30 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verünk, és az almás massza tetejére kenjük egyenletesen. Újra sütőbe tesszük, majd ha kicsit megbarnult tetszés szerint szeleteljük.
Készíthető túróval is, úgy is nagyon finom.
Facebook Hozzászólások
Hirdetés
Hirdetés
More from my site
Anyósom is elkérte a reptjét: fahéjas habos almás