Hirdetés

Az infarktus nem vicc, megölhet, maradandó károsodást okozhat. Íme 5 jel, hogy hamarosan bekövetkezhet.

A világ fejlett részén az emberek nagy része keringési és szívbajban hal meg. Leginkább azok vannak veszélyben, akik szívkoronaér zavarban, aritmiában szenvednek.

Ahhoz, hogy a szívünk jól működjön öregkorban is, étkezzünk egészségesen, fogyasszunk sok friss zöldséget, gyümölcsöt, vasat és halolajat, valamint mozogjunk rendszeresen.

Hirdetés

Infarktus akkor alakul ki, mikor a szívizmok hirtelen lemerevednek, így nem kapnak oxigént, amitől károsodhatnak, ha nincs azonnal orvosi segítség, végzetes lehet.

A szívroham előjele az extrém fáradtság, levertség, ez szinte mindenkinél jelentkezik előtte.

A másik tünet a hirtelen jött alvászavar. Ha felébredünk arra, hogy szomjasak vagyunk, vagy gyakran ok nélkül riadunk fel, menjünk orvoshoz.

 

A nehezedő, gyors lélegzetvétel is annak a tünete, hogy a szív nem funkcionál tökéletesen, így a test számára nem jut elég oxigén.

Az emésztési problémák hátterében is szívbetegség húzódhat. Ha nem fogyasztunk gyakran csípős, zsíros ételeket, mégis folyamatosan rendetlenkedik a gyomrunk, akkor érdemes orvoshoz fordulni.

Az említett 4 jel egy hónappal a baj bekövetkezte előtt megjelenhet, azonban a következő testi jelzés, akár egy félévvel a betegség előtt is megjósolhatja, ha nincs minden rendben.

Ilyen tünet, amikor nyugtalannak, nehéznek, vagy nagyon könnyűnek érezzük a végtagjainkat. Ez azért van, mert a rossz vérkeringés miatt kevés oxigén jut el az idegsejtekhez, így azok nem küldenek megfelelő impulzusokat, ezért érzéki csalódások alakulhatnak ki a végtagjainkban.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ezt az 5 jelet észleled? Azonnal menj orvoshoz, mert 1 hónapon belül szívrohamod lehet!
error: Content is protected !!