Hirdetés

Hihetetlenne­tes, mit tesz a csirke nagy­üzemi tenyésztése! Az éle­tük vé­géig ket­recben tartott, mozgás korlátozott baromfi izomszövete egyrészt sor­vadt, másrészt a benne felhalmozódott anyagok miatt kimutatottan egész­ség­ká­ro­sító. A fehér csíkokat kell fi­gyelni!

Sokan hiszik, hogyha csirkemellet vesznek le a polcról sertés vagy marha helyett, akkor jól választanak egészségük szempontjából.  Nem vörös hús, nem zsíros.

Azonban nemrégiben kiderült: nem igazán döntünk jól, ha a csirkemellet választjuk a boltban.

Az állattartók érthető célja, hogy a baromfit minél kevesebb idő alatt neveljék vágóképesre. A bevétel növelésének érdekében pedig a hormonokkal kezelt táptól, a tele tömött ketrecekig  mindent bevetnek.  Az rossz körülmények között tartott baromfi húsának minősége pedig borzalmas lesz.

A szupermarketekben vásárolható csirkéken jól látható fehér csíkok vannak. Ha ilyet látsz rajta, ne vedd meg!

Ezek a fehér sávok egyet jelentenek a rossz minőséggel.Az embertelen körülmények közt felnevelt csirkéknek esélyük sincs rövidke életük alatt mozogni. A zárt ketrec pedig komoly izomsorvadást okoz ezeknél a madaraknál. A izomszövetek helyén zsírszövet alakul ki.

Hirdetés

Egy brit tanulmány szerint az elmúlt öt év alatt 221%-al nőtt a kapható csirkemellek zsiradéktartalma – ráadásul ezek zöme egészségtelen zsírsavakból áll. Továbbá ezekben a szövetekben rakódnak le a takarmányból származó szteroidok, növekedési hormonok is. Ezek pedig az emberi szervezetben komoly károsító hatást válthatnak ki!

Ezt a csirkét kerüld!

A szupermarketek húsos pultját amúgy is jobb mellőzni. Tipikusan az ilyen helyekre kerülnek a silányabb húsok. Inkább igyekezz piacon, jó hentesnél vagy kistermelőktől beszerezni a húst.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

így mérgeznek meg a szupermarketben kapható csirkével! Ha ez van rajta, ne vedd meg!
error: Content is protected !!