Láthatólag még szigorú a tél, folyamatosan fagy­pont alatt marad a hő­mér­sék­let éjjelente. Vajon ezután cse­rébe mi­lyen nyarat kapunk 2017-ben?

Hirdetés

Image result for 2017 nyári idő

A brit meteorológiai intézet professzora, Adam Scaife állítja: az idei, 2017-es év valószínűleg a harmadik legmelegebb év lesz, mióta a 19. század közepén elkezdték a méréseket. A felmelegedés egyik jele, hogy az amerikai hó- és jégadatbázis december közepi mérései szerint mind az északi, mind a déli sarkköri tengeri jég kiterjedése minden idők legkissebbje lett, ami

rendkívülinek minősül a meteorológiában.

Dávid Mihály magánmeteorológus a Teol-nak azt mondta: februárban már brutális hidegre nem kell számítani, ha csak az nem számít rendkívülinek – az elmúlt enyhe telek után –, hogy egymás követően több napon keresztül is fagyosak maradnak az éjszakák és néhány napig a nappalok is.

Hirdetés

A február már enyhébb lesz, mint a január, március második fele kifejezetten meleg, az április első fele melegebb, míg a második fele lesz hűvösebb. A nyári forróság három hónapig is kitart, a kánikulának hirtelen lesz vége szeptember első hetében

– mondta a meteorológus, aki szerint az utolsó tavaszi talajmenti fagy március 7-e körül lesz, az első őszi fagy pedig november 10-e körül.

A 2017-es év csapadékosabb lesz, mint a tavalyi volt, főleg a nyár lesz tele zivatarokkal!

Facebook Hozzászólások
Elképesztő lesz az idei nyár! Ez jön a brutális tél után!
error: Content is protected !!