Nagy az izgalom, amikor kiesik a gyerek első tejfoga: Amerikában a fogat a párna alá teszik a gyerekek, hogy a fogtündér elvigye, és valami ajándékot hagyjon a helyén.. De, mint szülő, meg kell fontolnunk, hogy a kis fehér foggal mi legyen: a kutatók azt találták, hogy őssejtek vannak ebben a kincsben.

Hirdetés

Ezek a sejtek képesek kifejleszteni bármilyen sejttípust vagy szövetet, akár idegsejteket, porcot vagy csontvelőt. Később fel lehet ezeket használni például leukémia esetén, anélkül, hogy csontvelő donorra és transzplantációra lenne szükség.

Eddig őssejteket csak a köldökzsinórból nyertek ki a csecsemőnélk, de csak akkor, ha le tudták venni közvetlenül a szülés után. Azonban a kutatók nagy reményeket táplálnak az eltett tejfogak gyógyító erejével kapcsolatban: “testre szabott” őssejtek terápiás felhasználását remélik. Jelentős előnye ezeknek az őssejteknek az egyszerű tény, hogy a kilökődési kockázat rendkívüli mértékben csökken. De a fogakat legkésőbb 48 óráig megfelelően kell eltenni, különben az anyag használhatatlan. Ezért néhány cég kínál ügyeletet , amelyb összegyűjti, lefagyasztja és tárolja a fogakat.

Hirdetés

A betegségek, amelyek gyógyításában használható :

A kutatás továbbra is tart, és a remény egyre erősödik, hogy hamarosan megszabadulunk e kegyetlen betegségektől. Osszad meg ezt a barátaiddal, hogy mindenki tudja meg, milyen értékes a tejfog.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Amikor kiesett a tejfoga, felhívták a kórházat! Az ok megdöbbentő!
error: Content is protected !!