Nagyszerű hatásait először egy régi kínai írás említi, 5000 évvel ezelőtt, de az indiaiak is használták testük és lelkük tisztítására – a gyömbér így kiállta az idő próbáját. A növény Ázsiában őshonos, azonban az utóbbi néhány évben az európai gasztronómiban és már a boltokban is egyre gyakrabban kapható.

Hirdetés

Eredetileg a magyar konyha csak fűszerként használta ezt a finom növényt, azonban ma már készül belőle tea és sör is.

Kiválóan élénkíti az emésztést, különleges íze pedig minden húsfélét, zöldséget feldob, ráadásul könnyebben emészthetővé teszi a nehéz ételeket.

A gyömbér a gyomorba jutva azonnal felerősíti az enzimek működését, így gyomrunk a legzsírosabb ételekkel is könnyedén elbánik. Emellett nagyszerű hatása, hogy enyhíti a puffadást, a gáztermelődést, így ideális választás hüvelyesekből készült ételekbe.

Hirdetés

Frissen a fogásokra reszelve ellensúlyozza a magas fehérjetartalmú ételek hatására az emésztőrendszerben kialakuló savasodást, így fehérjedús étkezéshez, ha azokat nem fűszerezted friss gyömbérrel, egy bögre gyömbértea csodákat művel!

Image result for gyömbér

A gyömbér a hatását rögtön a gyomorban fejti ki, így az ételek kevesebb időt töltenek emésztőrendszerben, ráadásul a teljes anyagcserénk felpörög az enzimek miatt. Emellett nagyon jó a savasodás ellen, így megelőzi a sok fehérje miatt termelődő sav kiváltotta éhséget is.

Ahhoz, hogy a súlyvesztést megduplázzuk ezzel a csodaszerrel, érdemes frissen adni a húsokhoz és zöldségekhez, hiszen a friss növény sokkal jobb, mint a szárított. Emellett fokozhatjuk a hatást azzal is, ha gyömbérteát fogyasztunk naponta két vagy három csészével, mindig evés után. Egészséges és ízletes teát kapunk, ha otthon magunk készítjük.

Ehhez csak friss gyömbér és egy fokhagymanyomó kell. Mivel a gyömbér íze nagyon erős, érdemes minél kisebb adagokkal kezdeni és kikísérletezni, mely koncentráció az ideális. Rakjunk egy kis gyömbérdarabot a fokhagymanyomóba és nyomjuk át, majd a pépet forrázzuk le. Önmagában is finom, de ízesíthetjük mézzel, citrommal is, ízlés szerint.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Így fogyhatsz le gyömbérrel, ha semmi mást nem változtatsz
error: Content is protected !!