A licsit sokan szeretik, ezt az egzotikus, édes gyümölcsöt, amely népszerű a világ minden táján manapság nyersen és lekvárként is. Eredetileg Kínából származik, ahol a licsit a “szeretet gyümölcse” néven illetik. De amit a kutatók felfedeztek a népszerű gyümölcsről, nagyon aggasztó!

Hirdetés

pixabay

Ennek az intenzív tanulmányozásnak a licsi fogyasztásával kapcsolatban az volt az oka, hogy egy ritka betegség ütötte fel a fejét a gyermekek körében. Az indiai városban, Muzaffarpurban több mint 100 érintett gyermek minden évben súlyosan megbetegszik. Eszméletvesztést és hirtelen rohamokat tapasztalnak náluk. Körülbelül egyharmada az érintett gyermekeknak meg is halt!

pixabay

Hirdetés

A tudósok végre megtalálta az okot: a gyermekek mielőtt meghaltak, licsit ettek! A sok gyerek, nagy mennyiségben éhgyomorra fogyasztott a gyümölcsből, ami szabadon terem arrafelé. Pontosan ez a vércukorszint gyors leesése miatt következik be, és jön a hipoglikémia – a hypo. A tettes egy aminosav a gyümölcsben. Ha a hipoglikémia ennyire súlyos, ami kómát okozhat. A  tanulmány  amit az amerikai Center for Disease Control és a National Center for Disease Control kezdeményezett Indiában ezt találta.

 

A szülőknek meg kell győződnie arról, hogy a gyerekek soha nem esznek licsit éhgyomorra. Ezen kívül a fiatal ne egyen túl sok gyümölcsöt egyszerre, még akkor sem, ha azok ízletesek és édesek. Amennyiben ennek ellenére hypoglykaemia tünetei jelentkeznének, azonnal valami édesetkell adni a gyerekeknek, például szőlőcukrot.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Meghalt a gyermek, mert evett ebbő a gyümölcsből! Ezt minden szülőnek el kell olvasnia!
error: Content is protected !!