Az édes burgonya ebben az országban egy ritkán használt gyökér, pedig különösen értékes a sportolók számára. Eredetileg ez a burgonya Közép- és Dél-Amerikában terem, és elterjedt az egész világon. És a tudósok most megtalálták, miért nagyon hasznos ez a növény, különösen fogyókúrázók számára:
Hirdetés
1). Alacsony glikémiás indexű
Bár az édesburgonya magasabb kalorikusan, mint a rendes krumpli, a “testvére”, de nagyon alacsony a glikémiás indexe. Ez az index határozza meg, hogy milyen gyorsan emeli meg a vércukorszintet a szervezetben. Az alacsony érték azt jelenti, hogy az energia lassan és egyenletesen szabadul fel. Tehát ez nem engedi lezuhanni a cukrot, amikor ismét nincs több energia hirtelen testben. A komplex szénhidrát ebben a növényben egy szuper tartós energiaforrás.
Hirdetés
2.) Sok vitamin van benne
Ezzel párhuzamosan, az édesburgonya tartalmaz sok B1-, C-vitamint és kalciumot. Ha összehasonlítjuk ezt a rendes burgonyával, ebben jobban megtalálható a rost, kálium (jó a görcsök ellen), fehérje és foszfor. A foszfor serkenti az anyagcserét és csökkentheti a koleszterint.
3.) Energiát takarít meg
A legjobb dolog az édesburgonyában, hogy energiát takarít meg. Mivel ez nem szívódik fel a vékonybélben, megköti a zsírt és a cukrot. Mindkét tápanyag lassabban bomlik le. Ez azt jelenti, hogy hosszabban, még több energiát ad a testnek, és a vércukorszint egyenletes marad. Ez segít a fogyásban, és segít tovább sportolni.
Hirdetés