Hirdetés

A szódabikarbóna jó sütéshez, takarításhoz és a bőr szépítésére, de mi történik, ha napi fél kanállal vízzel beveszel belőle?

Lúgosít: a szódabikarbóna erősen lúgosítja a testedet, ami ideális test pH-értékhez vezet. A savasság a gyomorban ugyan segíti az emésztést, de a legtöbb kór savas környezetben alakul ki.

Nem lesz veseköved: a vesék a savas vizeletet nehezebben dolgozzák fel, különösen akkor, ha már a vesekövek is vannak benne. Ha szódabikarbónát fogyasztasz, az karbantartja a veséket, így nem képződik a vesekő.

Hirdetés

Gyomorsav lekötő: a lúgosítás enyhíti a gyomorsavat, és gyomorégés, reflux esetén azonnal segít.

Baktériumölő: a szódabikarbónának antiszeptikus hatása van, elpusztítja a parazitákat, gombákat, és penészölő. Nagyszerű száj- és torokfertőtlenítő, nátha idején ajánlott a szódabikarbónával való öblögetés.

Nem kapsz köszvényt: a köszvény a vér húgysavtartalma miatt alakul ki, mert a húgysav kristályok lerakódnak az ízületekben. Mivel a szódabikarbóna lúgosít, semlegesíti a húgysavat is.

Hólyaghurut megelőző: ha vízzel vesszük be a szódabikarbónát, az kezeli a húgyúti fertőzéseket, mivel csökkenti a vizelet savasságát.

Izomláz: az izomlázért felelős tejsavat semlegesíti.

Beigazolódott, hogy a szódabikarbóna 36 órán belül megszünteti a megfázás tüneteit. Az első nap hat adag szódabikarbónát vegyünk be, az adagokat jó nagy pohár vízben oldjuk fel, és kétóránként igyuk. A második nap négy, az harmadik nap pedig két adagot vegyünk be, reggel és este.

A szódabikarbóna nátriumban gazdag, így nem javasolt ödémára hajlamos, májbeteg, vesebeteg, vagy magas vérnyomásos egyének esetén. Állapotos, szoptatós kismamáknak sem ajánlott.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ez történik a testeddel, ha beveszel napi fél kanál szódabikarbónát
error: Content is protected !!