Hirdetés

A finomított cukorról ismert, hogy rendkívül addiktív. Tudományosan bizonyított, hogy a „cukorfüggőségnek” ugyanaz a hatása az agyra, mint a tudatmódosító drogoknak.

A cukorfüggőséget rendkívül nehéz elmulasztani, különösen azokban az esetekben, amikor a test és az emésztőrendszer már tele vannak élesztővel, candidával, parazitákkal, és cukrot kedvelő baktériumokkal. Annak érdekében, hogy megszüntessük a sóvárgást, és ez a szokást, alá kell vetni magunkat egy tényleges méregtelenítés folyamatnak. Szerencsére sok tanulmány igazolja, hogy a természetes módszer, a borsmenta illóolaj alkalmazása segíthet a cukorfüggőség esetében.

Egy tanulmány, amelyet Alan Hirsch orvos végzett, kimutatta, hogy belélegezve a borsmenta közvetlenül befolyásolja a jóllakottság központot: a hipotalamusz felelős a telítettség érzés étkezés utáni megjelenéséért.

Hirdetés

Borsmentaolaj

A borsmenta egy mentaféle, amit vízimenta és a fodormenta keresztezéséből termesztettek. Őshonos Közel-Keleten és Európában, borsmentát manapság széles körben termesztik a világon. A borsmentaolaj minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb illóolaj, és ennek jó oka van. Számos terápiás előnye van, köztük az emésztési zavarok enyhítése, az irritábilis bél szindróma tüneteinek enyhítése. Csökkenti a tuberkulózis-indukált gyulladás,okat megakadályozzq az asztmás rohamokat, enyhíti a herpeszt, kezeli a stresszt és az idegrendszeri rendellenességeket.

Hogyan készítsünk borsmentaolajat?

Hozzávalók:

Friss borsmenta levél (megtalálható a bioboltokban vagy szupermarketekben)
valamilyen hígító olaj, olívaolaj
üvegedény fedéllel

 

Mossuk meg a borsmenta leveleit, és törjük össze vagy vágjuk apróra. Tegyük bele egy üvegbe a a vivőolajjal együtt. Zárjuk le az üveget, és hagyjuk állni 24 órán keresztül. Ezután szűrjük le az olajat, adjunk hozzá még levelet, és zárjuk le. Meg kell ismételni ezt az eljárást 5 napig, végül távolítsuk el a leveleket, és öntsük át az olajat egy másik üvegbe. Tartsuk hűvös helyen.

Felhasználása

Csökkenti a gázt és puffadást
Elősegíti a megfelelő légzést
Hozzáadhatjuk a fogkrémhez, szájvízhez
Elősegíti az egészséges emésztést
Enyhíti gyomorpanaszokat

Energiát ad, ha bedörzsöljük vele a homlokunkat reggel

Egy csepp a szájba friss lehelletet biztosít

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hogyan készíts borsmenta olajat, ami segít zsírt égetni, és elöli a cukoréhségedet
error: Content is protected !!