Image result for potato peels hair

Hirdetés

Az évek elteltével ősz hajszálak elszaporodhatnak a hajban, ami a legtöbb nőnek szenvedés, de a férfiak többsége is kezdi szívére venni a “gondot”, és a hajfestékekhez nyúl, hogy megszabaduljon a szürke hajtól. Van, aki már 30 éves kora körül elkezd őszülni.

Természetesen egy ideig a hajfesték beszínezi a ősz hajat, de egy idő után megint kell színezni, és akkor nem is szóltunk még a sok mérgező anyagról, hiszen a hajfestékben akár 5 ezer különféle méreg lehet, amelyek között vannak jócskán rákkeltő anyagok is. A 20 évnél idősebb nők ⅓-a, míg a 40 évnél idősebb férfiak 10 százaléka hajfestéket használ.

ezek a mérgek vannak a hajfestékben:

Hirdetés

Resorcinol: Allergén anyag, ezen kívül felborítja a hormonháztrtást, és a fejbőrön gyulladásokat okoz.

DMDM Hydantoin: ezt a mérget gyakran használják gyomirtó szerekben. Nem a legjobb anyag, ha a bőrrel való kontaktusról van szó.

PPD: ezt a szert a faanyagok kezelésére fejlesztették ki, így mérgező, ha a bőrrel kerül kontaktusba. Hidrogén-peroxiddal keverve rákkeltő lesz.

Parabének: a leginkább használatos káros vegyületek a hajfestékekben: a propil- és a metilparabének. Gyulladást okozhatnak a fejbőrön, vagy erős allergiás reakciót váltanak ki.

Ammónia: ez is irritálja, károsítja a hajszálakat, szó szerint megfullad a haj az erős szertől. Akár égési sérüléseket is okozhat a fejbőrön.

Most egy teljesen egészséges, természetes megoldással ismerkedhetünk meg, amely megszabadít az ősz hajszálaktól.

Ezekre lesz szükségünk:

  • 6 db. krumpli
  • 2 csésze víz
  • egy lábos
  • 1 befőttes üveg

Elkészítés:

Hámozzuk meg a krumplit, majd a héját egy lábosban a vízzel főzzük meg.

Ha forr, tegyük alacsonyabbra a tűzhelyet, és úgy forraljuk további 5 percig. Majd szűrjük le a levet, a héjra nem lesz szükségünk.

Hagyjuk kihűlni a vizet, ha ez megtörtént, öntsük át a befőttes üvegbe. Ebben tartsuk.

Használat:

Hajmosás után töröljük szárazra a hajunkat, majd öntsünk egy keveset a hajra a krumpli héj levéből. Hagyjuk, hogy a hajunk felszívja a vizet, majd utána ismét töröljük meg a hajat. Ismételjük, míg el nem halványulnak az ősz szálak.

 

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Így szünteti meg az ősz hajat a krumpli héja!
error: Content is protected !!