A mosógép dolga, hogy tökéletesen tisztára mossa  a ruháinkat természetesen. De mi a teendő, ha a mosógép működése akadozik? Íme néhány hasznos tipp, hogyan lesz a mosógép és a benne mosott ruha ismét tökéletesen tiszta.

Hirdetés

1. Mosd át a dobot

Még ha a dob úgy is néz ki, mintha patyolat tiszta lenne, a valóság valószínűleg nem ez. Az összes kis lyukban megtelepednek a baktériumok. A legjobb megoldás, néhány havonta mosogatógép tabletta hozzáadásával  futtatni az üres mosógépet. Tedd bele a legjobb mosogatógép kapszulákat, és hagyd, hogy a gép fut 60 fokon végigmenjen egy mosásra. A makacs csírák elpusztulnak és a vízkőnek sincs esélye.

2. Tüntesd el a szagokat

Hirdetés

Kinyitod a mosógépet, és egy büdös fuvallat csap meg? Ez akkor fordulhat elő, ha felhalmozódik a mosógépben a penész. Szerencsére, ha a mosás után nyitva hagyod az ajtót, el fog tűnni a dohos szag, csak erre figyelj.

3. Tisztítsd meg a szűrőt

A szűrőnek valójában az a feladata, hogy megvédje a szivattyút a mosógépben. A piszok, a papírzsebkendő darabok és az érmék eltömíthetik. Itt is felhalmozódnak a baktériumok és a penész, ami aztán letelepszik a ruhán is gyorsan. Emiatt érdemes rendszeresen tisztítani a szűrőt. Általában a védőlebeny mögött van a gép alján, el kell fordítani a mosógépet, alátenni egy törülközőt, így érdemews kinyitni.

Youtube / HotpointServiceUK

Ha megtaláltad őt, óvatosan csavarjad el a védőlebenyt. Kifolyik egy kis maradék víz, ami teljesen normális. Látni fogod, még  a kisebb szennyeződéseket is.

Youtube / HotpointServiceUK

Tisztítsd ki a szűrőt, és figyelj, hogy teszed vissza, mielőtt újra bekapcsolod a gépet.

4. Tisztítsad meg a ajtótömítést

Ez a tömítés biztosítja, hogy a víz nem csöpög ki az ajtón, de ugyanakkor  ideális táptalaja a baktériumoknak és kórokozóknak, vízköves is lehet, a penész is megül rajta. Túl sok ember nem gondol erre, mennyi szennyeződés gyűlhet itt zavartalanul össze. Minél tovább várunk, annál nehezebb lesz a tisztítása. Töröljed át a szigetelő gumit minden mosás után.

5. Ne felejtsd el a mosószer fiókot

Gyakran nem mosódik ki belőle az összes mosópor. Ezért sokkal hamarabb bepenészesedik, mint gondolnád. A legegyszerűbb, ha a mosószerfiókból egy régi fogkefével mindent kisikálunk.

6. használj jobb mosószert

Óriási a választék a mosószeres polcon a szupermarketben. Hogyan lehet tudni, hogy melyik a jó? Nemcsak próba alapján, a kutatások szerint a folyékony mosószerektől előbb lesz penészes a gép. Port érdemes használni, abból is a drágábbat.

Ha követed ezeket a tippeket, nem csak a fehérnemű, hanem a mosógép hálás lesz.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Tegyél két mosogatószerbe való tablettát a MOSÓGÉPBE! Ez a zseniális trükk sok problémádat meg fogja oldani!
error: Content is protected !!