Ha pajzsmirigy betegségben szenvedünk, akkor a következő gondolatok a hasznunkra fognak válni, amely a betegséget pszicho-spirituális okokkal magyarázza. A fontos, hogy hallgassunk testünk  üzeneteire, és találjuk meg azokat a lelki okokat, amelyek kiválthatják a pajzsmirigy zavarait.

Hirdetés

Louise L. Hay szerint a pajzsmirigy betegségnek két pszichés eredetű oka lehet: az elutasított érzelem és/vagy a megaláztatás.

“Sosincs időm, hogy azt tegyem, amit igazán szeretnék. Mikor érek majd rá magamra?” Ezek is felmerülnek azokban, akiknek a pajzsmirigyük rosszul funkcionál. Louise L. Hay szerint ennek az oka, hogy nem tudunk egyértelműen, őszintén beszélni magunkkal, elmondani magunknak azt, hogy mire vágyunk.

Richard Gerber, aki a vibrációs orvoslás élharcosa, azt állítja, hogy a nyaki csakra eltömődése is okozhat pajzsmirigy betegságet. Ez elsősorban akkor történik, ha nem küzdünk a saját érdekeinkért. Engedni kell ezt az energiaáramlást, hogy feljöjjenek az érzéseink, vágyaink, hitünk, elképzeléseink.

Hirdetés

Caroline Myss, a A lélek anatómiája: Az erő és gyógyulás 7 fázisa című mű szerzője szerint az ötödik csakra, a torok csakrája, amely a szabadság, és az önmegvalósítás csakrája. És ha ezek nem jönnek elő, ha nem mondjuk ki érzelmeinket, akkor könnyen pajzsmirigy betegség jelentkezhet.

A Hashimoto betegség egy autoimmun kór, amely esetben a szervezet antitestjei megtámadják a pajzsmirigyet, üzenve azt, hogy hallgassunk oda belső vágyainkra, szükségleteinkre, ösztöneinkre, halljuk meg saját hangunkat.

Iyanla Vanzant azt mondja, hogy “a Hashimoto betegség akkor jelenik meg, mikor a párbeszéd már nem működik önmagunkkal, mikor nem ismerjük, nem fogadjuk el önmagunkat. Ennek következménye pedig a pajzsmirigyek működési zavara, lelki elfojtottság, testi feszültség. Rá kell találnunk az identitásunkra, hogy megvédjük magunkat mások manipulációitól.”

A szégyenérzet is negatív hatású a pajzsmirigyre, és a gondolat: “nem vagyok elég jó”, “én ezt nem érdemlem meg”.

Jó tudni, hogy a pajzsmirigy betegságek leginkább a nőket támadják meg, és ez nem meglepő. Az évezredek alatt a nőket a “második nemnek” titulálták, beléjük verték a szégyenérzetet, megfélemlítették őket, erőszaknak voltak kitéve, és sok kapcsolatban a nőnek csendben kellett maradni, nem szabadott kinyilvánítania a véleményét. Nem sokkal jobb ma sem a helyzet, csak gondoljunk arra, hogy legtöbb országban ugyanazért a munkáért egy nőnek kevesebb fizetés jár, mint egy férfinak.

A nők első feladata tehát, hogy kimondják gondolataikat, teret engedjenek a belső hangjuknak.

A pajzsmirigy betegek többsége rendkívül intuitív, de nem nyilvánul meg, nem fejezi ki a véleményét, mert igyekszik nyugodt maradni, másokkal jóban lenni – mondja Louise L. Hay és Mona Lisa Schulz.

A pajzsmirigy túlműködés azért alakul ki, mert a belső hangot elfojtjuk. Egyszerűen nem erszetjük ki, még olyankor sem, mikor világgá kiabálnánk a sérelmünket. A rendellenességet ugyanakkor az önvádaskodás, a saját magunk hibáztatása is okozhatja.

Hogy enyhüljenek a panaszok, ismételgessünk a következő mondatot, amely Louise L. Haytől származik: “Túllépek a régi sérelmeimen, és szabad utat adok magamnak az önkifejezésre.”

A szakértők szerint, akik pajzsmirigy túlműködéstől szenvednek, igyekeznek elmenekülni a gondok elől, kerülik a konfliktust más emberekkel, és ezért legtöbbször forronganak önmagukban. Mindig elfoglaltak, mindig dolgoznak, valamit tesznek-vesznek.

Ha meg a pajzsmirigy alulműködni kezd, ilyenkor a beteg semmit sem siet el, folyamatosan lelassul, ráér mindenre.

A lényeg tehát, hogy mindig ismerjük, hogy mit akarunk, fejezzük ki érzelmeinket, vágyainknak, így nem fog semmi sem a nyaki csakra energiáinak útjába kerülni, a pajzsmirigyek szabályosan működhetnek.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Beteg a pajzsmirigyed? Ez a dolog áll a háttérben!
error: Content is protected !!