A kor előrehaladtával, sok ember hallása romlik. Ez az úgynevezett presbycusis, a klasszikus „süketülés”, amit a fiatalabbak is tapasztalhatnak a hangos diszkók, koncertek, utcai zaj vagy baleset miatt, például robbanás befolyásolja a hallást, és a beszélgetés másokkal igazi kihívás lehet ilyesmi után. Ezzel valamit feltétlenül kell csinálni, mert a legrosszabb esetben teljes süketség várható.

Hirdetés

pixabay

A fül orvos ilyenkor gyakran hallókészüléket javasol. De mielőtt meghozod ezt a szomorú döntést, próbáld ki ezt a módszert.

Ehhez szükséges: 

Hirdetés

  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • vatta
  • pipetta

pixabay

Íme:

Először is a három gerezd fokhagymát pucold meg. Akkor nyomd át erővel, hogy minden levet ki tudj préselni belőle. Keverd össze a fokhagymát lét egy evőkanál olívaolajjal, és töltsed át a keveréket egy pipettába.

Most tegyél 3-4 csepp a füledbe. Végül a vattát tedd bele, hogy ne tudjon kicsöpögni mozgás közben. Ülj le kényelmesen egy ideig, és így az olaj mélyebben behatolhat a fülbe.

A fokhagyma antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek a fülgyulladás megszüntetésében, és így javítja a hallást is. Ez az illóolajakat tartalmazó növény tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal, aminosavakkal, ásványi anyagokkal. Az olívaolaj a fülzsír eltávolítására remek szer, sokkal jobb, mint a fülpiszkáló pálcika, ami csak betolja a fülzsírt a hallójáratba, további gyulladást okozva.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Siess! Törölni fogják a netről, mert aki kipróbálta, annak semmi sem olyan, mint azelőtt! Az emberek hálásak ezért a receptért
error: Content is protected !!