A következő 8 étel nemcsak a rákos emberek számára nem ajánlott. A WHO  elhatározta, hogy felhívja a figyelmet a rákkeltő ételekre, amelyeket különös képpen a daganatos betegek kerüljenek, de az egészségeseknek sem ajánlott, hiszen tudjuk, hogy mindnekiben vannak rákos sejtek.

Hirdetés

1. lazac

A vadlazac egészséges, de a tenyésztett lazacban nagy mennyiségben felhalmozódik a dioxin, PCB és egyéb rákkeltő méreg. A PCB az ösztradiol nevű női hormont képes magába szívni, és ezzel olyan hatást fejtenek ki, amely serkenti a rákos sejtek burjánzását. A természetes élőhelyéről kifogott lazac azonban nem veszélyes, viszont csak az Egyesült Államok lazacfogyasztásának 60 százaléka tenyésztett.

Hirdetés

2. Konzerv zöldség

A konzervek belső falain BPA-bevonat található, ami elkülöníti a zöldséget a fémtől. A BPA egy igen mérgező vegyület, amelyet a műgyanták készítéséhez alkalmaznak. Főként az ösztrogén női hormonra van rossz hatással, felborítva a hormonháztartást, de túlsúlyt, diabéteszt, meddőséget és tumoros betegségeket is okoz.

3. Kóla és társai

A aszpartámot tartalmazó  üdítők elősegíti a mellrák növekedését, de a nyirokrák kialakulásáért is felelős lehetnek. Emellett az inzulin rezisztenciát is rontják, de akár születési deformációkat okozhat, valamint az infarktus kockázata is emelkedik, ha rendszeresen fogyasztja ezeket az üdítőket valaki.

4. Pattogatott kukorica

A tasakos mikróba készülő pattogatott kukoricában olyan mesterséges ízanyagok vannak, amelyek a májra és az immunrendszerre is kockázatot jelentenek. A termék tasakján írják, hogy megtalálható benne a perfluoroktánsav, ami az FDA szerint is szerint rákkeltő, és  még bőr- és emésztési gondokat is okozhat.

5. Krumpliszirom

Rengeteg kalóriát tartalmaz, így könnyen elhízhat a fogyasztó, de magas vérnyomás is kialakulhat, mivel sok sót tartalmaznak ezek a termékek. A chipsek gyakran tartalmaznak mesterséges ízfokozókat, amelyek rákkeltőek lehetnek. Készítésükkor, a magas hőfokon való kezelés miatt akrilamid keletkezhet, ami rákot okozhat.

6. Füstölt, sózott ételek, savanyúságok

Ezek az élelmiszerek sok nitrátot, nitriteket tartalmaznak, amelyek károsak az egészségre. Megnehezítik az emésztést, de súlyosabb esetben akár rákot is okozhatnak. Az üzletekben kapható baconok, szalámik, kolbászok többsége tele van nitráttal, ezért érdemes más alternatív megoldást választani, ha mégis szeretnénk húskészítményeket fogyasztani.

7. Génkezelt zöldségek

Ezeket a növényeket nehéz elkerülni, mert szinte minden készételben benne vannak liszt vagy szója formájában. Sok esetben krónikus gyulladásokat, daganatot is előidézhetnek, megbénítják az immunrendszert, tönkreteszik a májat és az agy sejtjeit.

8. Kristálycukor

Növeli az inzulinszintet, és így serkenti a rákos sejtek elszaporodását. A kukorica szirupot is érdemes kerülni, fogyasztani, ahogy a feldolgozott, édesítőszereket tartalmazó termékeket,italokat is.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ez a 8 étel eteti a ráksejteket! Azonnal szokj le róluk!
error: Content is protected !!