A lógó szemhéj egyrészt öregedési sajátosság, másrészt öröklött, de mindenképp sokan szenvednek tőle, mert fáradt külsőt kölcsönöz az arcnak, a tekintetet pedig öregessé “varázsolja”.

Hirdetés

 

Az idő múlása és sok más külső és életmódbeli tényező mellett káros hatással van a külsőre. Ahogy múlnak az évek, arcunkon elkezdenek megjelenni a barázdák, bőrünk elveszíti a fiatalosságát és feszességét, elkezd lecsüngeni itt-ott.

Az öregedés első jelei általában a szem körül jelennek meg elsőként. A szem körül található izmok elvesztik feszességket, a kollagén termelése pedig fokozatosan csökkenni kezd, ami ráncok megjelenését hozza.

Például a felső szemhéj lelógását az idézi elő, hogy a homlok izomzata megnyúlik, és lefelé nyomja a szemhéj izmait. Amikor megjelennek az üres karikák, az azt jelenti, hogy az egész izom lejjebb került, és az áll pedig megfogta. Hogy mennyire ereszkedik le, az az életkortól és hajlamtól függ. Ez egy normális folyamat, mégis sok embert idegesít és mindent elkövet annak érdekében, hogy megakadályozza, megelőzze ezt.

Hirdetés

Két nagyszerű fegyvert is alkalmazhatsz ellene. Egyrészt edzheted a szemhéj izmait: fogd le jól a szemöldöködet, hogy ellen tartson a pislogásnak, és pislogj minden reggel így. Húsz pislogás megteszi.

Szemhéjemelő házi szer

Szike vagy drága kozmetikai kezelések nélkül is megemelheted a szemhájadat. Az alábbi filléres recept segít ebben.

Hozzávalók:

1 tojás fehérje

fültisztító pálcika

A szemhéjadat tisztítsd meg.

Egy tojást válassz ketté, és a fehérjét kavard el (nem kell habot verni belőle. Mártsd bele a fültisztító pálcikát és kend be vele az egyik szemhéjadat. Közben tartsd csukva a szemedet, egészen addig, amíg teljesen meg nem szárad rajta a tojásfehérje. Ez kb. 2 perc.

Ezután nyisd ki a szemed és nézz tükörbe. Meg fogsz döbbeni.

Smink előtt is használhatod ezt a trükköt. Rendszeres használatával jelenős változást érhetsz el.

A tojásfehérjét a hűtőben tárold!

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Így szabadulj a lecsüngő szemhéjadtól 2 perc alatt
error: Content is protected !!