Az alma az egyik legkedveltebb gyümölcs, szinte minden nap eszik almát a legtöbb család összes tagja. A z emberek nagy része nem piacon, hanem szupermarketben veszi meg, és ez nagyon rossz döntés, menj inkább érte a piacra.

Hirdetés

Ha egyszer megtapasztalod, hogy mivel van a szupermarketben kapható alma felülete bekenve, nem valószínű, hogy még egyszer leveszed a polcról.

Azonban ez nem azt jelenti, hogy felejtsd el ezt a nagyon egészséges gyümölcsöt. Két kiút van: vagy igyekszel a piacon áruló kistermelőktől termelői gyümölcsöt beszerezni, vagy “kiküszöbölöd” a méreggel kezelt almát bevonó tartósítószert.

A másodikra egy jó megoldást kívnálunk. Biztosan láttál már olyan almát, amelyet viaszos anyaggal vontak be szállítás előtt. Ezt a réteget azért kenik rá, hogy a polcokon hetekig frissmaradjon, és tovább megőrizze a nedvességtartalmát. Azonban ez a méreg sok, az egészséget károsító szert tartalmaz, mint például a kőolajat.

Hirdetés

Az alábbi metódussal kiderítheted, hogy az alma viasszal be van-e vonva.

Rakd az almát egy edénybe, majd önts rá forró vizet. A hő hatására az alma külsején kicsapódik a viasz.

A viaszos almát sem kell feltétlenül kidobnod a szemétbe. Rakd őket egy edénybe, önts rá 2-3 liter hideg vizet, majd szórj bele 2-3 kanál szódabikarbónát, és 200 -300 ml fehér ecetet önts bele. Kevergessük míg teljesen elkeveredik, majd kb. tíz perc elteltével öblítsd le tiszta vízzel az almákat. Ez a 95%-ban leszedi a mérgező bevonatot.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Önts az almára forróvizet, és figyeld, ahogy ez a rákkeltő anyag kicsapódik a héján!
error: Content is protected !!