Az aszpirin egy orvosság, amely nem hiányozhat egyetlen lakásból sem. Ha eddig nem szereztél be, most épp itt az ideje, hogy vásárold meg, főleg, ha gond van a hajaddal.

Hirdetés

Leginkább fájdalom, gyulladások esetén, láz ellen vesszük be, vagy a vér higítására, azonban azt már nem sokan hallották róla, hogy nagyon jó haj- és bőrápoló szer ez a gyógyszer. Fő hatóanyaga a szalicilsav, ami nagyon hatékony szer.

1. Bőrtisztító

Az aszpirin szalicilsav tartalmánál fogva gyulladásmentesíti és megtisztítja a bőrt, és megelőzi, kezeli a pattanásos folyamatokat. Kezeli a zsíros bőrt, és leszedi az elhalt hámsejteket. Törj össze 5 aszpirint, oldjad fel egy teáskanál mézzel egy kevés vízben. A keletkezett krémmel kened be az arcod, hagyjuk rajta tíz percig, majd öblítsd le. Már egy kezelés fantasztikus tisztító hatású.

Hirdetés

2. Korpára

Zúzz porrá 2-3 aszpirint, és tedd bele a samponodba. Mossál hajat a keverékkel, majd hagyd a samponos keveréket rajta 2-3 percig, majd öblítsd ki a hajadat. Hetente háromszor moss így hajat, amíg el nem múlik a korpásodás

3. Vágott virághoz

A vágott virágok szára egy etilén nevű gázt termel, ettől hervadnak el olyan gyorsan. Ha aszpirint teszel a vízbe, a virágok tovább fognak virulni a vázában.

4. Izzadtságfoltra

A ruhák hónalján éktelenkedő sárgás foltoktól könnyen meg lehet szabadulni aszpirin használatával. 5 aszpirint tegyél egy negyed pohár vízbe, majd a keletkezett masszát tedd rá a foltra. Hagyd rajta pár percig, majd mosd ki a szokásos módon.

5. Beindítja az akkumulátort

Ha az autó akkumulátora teljesen lemerült tegyél 2-3 aszpirint bele. A szalicilsav reakcióba lép az akkumulátorban található kénsavval, és annyira működőképes lesz az autó, hogy el tudsz gurulni vele rövid távon. Vigyázz, mert kémiai reakció történik.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Az aszpirin 5 elképesztő felhasználási módja, amire sohasem gondolnál
error: Content is protected !!