Az aszpirin egy orvosság, amely nem hiányozhat egyetlen lakásból sem. Ha eddig nem szereztél be, most épp itt az ideje, hogy vásárold meg, főleg, ha gond van a hajaddal.

Hirdetés

Leginkább fájdalom, gyulladások esetén, láz ellen vesszük be, vagy a vér higítására, azonban azt már nem sokan hallották róla, hogy nagyon jó haj- és bőrápoló szer ez a gyógyszer. Fő hatóanyaga a szalicilsav, ami nagyon hatékony szer.

1. Bőrtisztító

Az aszpirin szalicilsav tartalmánál fogva gyulladásmentesíti és megtisztítja a bőrt, és megelőzi, kezeli a pattanásos folyamatokat. Kezeli a zsíros bőrt, és leszedi az elhalt hámsejteket. Törj össze 5 aszpirint, oldjad fel egy teáskanál mézzel egy kevés vízben. A keletkezett krémmel kened be az arcod, hagyjuk rajta tíz percig, majd öblítsd le. Már egy kezelés fantasztikus tisztító hatású.

Hirdetés

2. Korpára

Zúzz porrá 2-3 aszpirint, és tedd bele a samponodba. Mossál hajat a keverékkel, majd hagyd a samponos keveréket rajta 2-3 percig, majd öblítsd ki a hajadat. Hetente háromszor moss így hajat, amíg el nem múlik a korpásodás

3. Vágott virághoz

A vágott virágok szára egy etilén nevű gázt termel, ettől hervadnak el olyan gyorsan. Ha aszpirint teszel a vízbe, a virágok tovább fognak virulni a vázában.

4. Izzadtságfoltra

A ruhák hónalján éktelenkedő sárgás foltoktól könnyen meg lehet szabadulni aszpirin használatával. 5 aszpirint tegyél egy negyed pohár vízbe, majd a keletkezett masszát tedd rá a foltra. Hagyd rajta pár percig, majd mosd ki a szokásos módon.

5. Beindítja az akkumulátort

Ha az autó akkumulátora teljesen lemerült tegyél 2-3 aszpirint bele. A szalicilsav reakcióba lép az akkumulátorban található kénsavval, és annyira működőképes lesz az autó, hogy el tudsz gurulni vele rövid távon. Vigyázz, mert kémiai reakció történik.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Az aszpirin 5 elképesztő felhasználási módja, amire sohasem gondolnál
error: Content is protected !!