Szinte mindenki egészségesnek tartja a tejtermékeket, nem is hinnék, hogy mekkora veszélynek teszik ki egészségüket, főleg, ha magas zsírtartalmú tejterméket rendszeresen fogyasztanak.

Hirdetés

Az emlőrák megjelenésének okai közé tartozik az ösztrogén szint megemelkedése a női testben, ami előbb különféle csomók, ciszták, majd rosszindulatú tumorok megjelenését okozhatja. A tejtermékek többnyire vemhes marháktól származnak, amelyek vagy utódot várnak, vagy már táplálnia kellene azokat, tehát testükben meg van emelkedve az emberi ösztrogénhez hasonló női hormonok szintje. Mivel az ösztrogén, és progeszteron a zsírsejtekben tárolódik, a zsírosabb termékekben több van ezekből.

A Kaiser Permanente tudósai olyan nőket vizsgáltak, akiknél már megállapították a mellrákot, kutatásaik alapján pedig azoknál, akik magas zsírtartalmú tejtermékeket fogyasztottak, a betegség újra visszajött, így azt tanácsolják, a problémák megelőzése érdekében válasszunk alacsony zsírtartalmúakat.

Azt ajánlják, fontos mellőzni a tejet, sűrített tejet, pudingokat, fagyit és vajat.

Hirdetés

A nőket 12 évig követték, ez alapján bizonyították, hogy 64%-kal nőtt az esélyük a daganatos betegségek miatti halálra, és 49%-kal a mellrákra. Mivel az alanyokat más hatások is érték, az eredmények további kutatásokat igényelnek.

Az azonban biztos, hogy egészséges életmóddal, és bizonyos ételek, és italok elhagyásával ez a betegség is megelőzhető. Ide tartoznak az alkoholos italok és a dohányzás, de szerves részét képezi a változatos és egészséges étrend, valamint a testmozgás.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ez az “egészséges” ital mellrákot okoz, mégis naponta isszuk
error: Content is protected !!