Az alumínium használata súlyos idegrendszeri problémákhoz vezethet. Kis adagokban, de szinte mindenhol van alumínium: az élelmiszerekben, üdítőkben is ott van ez a fém, de a levegőben is. Ezért nagyon fontos, hogy mellőzzük az alumínium termékek használatát, mint a fólia vagy edények.

Hirdetés

Az alumínium idővel felhalmozódhat a testben, például a tüdőben is, akadályozza az oxigén felvételét, de felszaporodhat a csontokban, megakadályozhatja a kalcium és a magnézium beépülését, de más szövetekben is ott lehet.

Az alumíniumbetegség első jelei: izomgyengeség, csontfájdalom, vertigo, zavartság, a beszédkéspesség romlása. Fejlődési rendellenességet okozhat.

Hirdetés

Az alumínium az idegrendszerre is veszélyes, vérszegénységhez vezet, káros a magzat fejlődésére.

Az alumínium elterjedt fémek a földkéregben is. Az orvosok azt mondják, az emberi testnek nem kell alumínium a jó működéshez, mégis háztartási eszközökben, élelmiszerekben, gyógyszerekben is megtalálható. Ilyen az aszpirin, több multivitamin. Az edények, konyhai eszközök is aluminiumot tartalmaznak, ami főzés közben kioldódik. Főleg azok vannak kitéve veszélynek, akik az alumínium kitermelésben dolgoznak.

Kisebb alumínium-mérgezés esetén a test ki tudja szűrni ezt az elemet, hiszen a méregtelenítés révén, az alumínium kiürülhet. Ha viszont nagyobb mennyiség jut a szervezetbe, akkor gondok lesznek.

Először is dobjuk ki az alumíniumedényeket, kerüljük a csomagolt ételeket, és fóliával csomagoljunk, főzzünk.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Please follow and like us:
Már az orvos is óva int: soha többé ne használj alumminium fóliát!
error: Content is protected !!