Hirdetés

Májunk az eslődleges detoxikáló testrészünk, ami időről időre elveszítheti hatékonyságát a táplálkozástól, mozgásunktól, a környezetszennyezéstől függően. Ha a máj tele lesz méreggel, a salakanyag a szövetekben tárolódik, ezzel gyengítve egészségünket. meg kell a májat tisztítani egy kúrával, ez újra elindítja a test egészséges méregtelenítő működését.

Amikor regenerálni akarjuk a májunkat, olyan élelmiszereket kell ennünk, amelyeket könnyű emészteni. Ne terheljü azzal testünket, hogy energiáit az emésztésre kelljen fordítania! Mindamellett vigyük be a szükséges tápanyagokat, elektroliteket és antioxidánsokat. A levek ivása a legjobb módja a méregtelenítésnek, mely serkenti a szervezet regenerálódási folyamatát.

Itt egy nagyon hatékony lé, amit ihatunk a méregtelenítés idején:

Májtisztító lé

 

Hirdetés

Hozzávalók:

  • 3 sárgarépa, pucolva
  • 1 cékla, pucolva
  • 2 alma, felszeletelve
  • 6 levélnyi kelkáposzta
  • 1 cm-es gyömbér
  • ½ citrom féj nélkül

Helyezzünk mindent egy turmixgépbe, öntsünk rá 1-2 pohár vizet. Keverjük el.

Jéggel igyuk, hogy jó hideg legyen! Lefedve hűtőben tárolhatjuk.

 

Cékla és répa

A cékla és a répa hatalmas mennyiségű növényi festékanyagot és béta-karotint tartalmaz. Ezekkel erősíthetjük és javíthatjuk a máj funkcióját.

Alma

A magas pektin tartalmú alma olyan anyagokat tartalmaz, melyek fontosak testünk kitakarításához és a méreganyagoknak az emésztőrendszerből való eltávolításához. Könnyebbé teszi a máj számára a toxikus túlterhelés kezelését a méregtelenítés ideje alatt.

Kelkáposzta

A legjobb védői a májnak a zöld levelű zöldségek, mint a kelkáposzta. Nyersen, főzve vagy lé formájában is ehetjük. Rendkívül magas a klorofill tartalma, melynek segítségével a méreganyagokat képesek kiszedni a vérből. Semlegesítik a toxikus fémeket, kémiai anyagokat.

Gyömbér

Nagyon jó, puffadás, gázok, szorulás és más emésztési problémák esetén. A bélrendszert óvó hatásai miatt az orvosok jónak találták stressz eredetű fekélyek kezelésében is.

Citrom

A citrom, nagy mennyiségben tartalmaz antioxidáns C-vitamint, ami segít a testnek vízben kiürülő anyaggá átalakítani a mérgeket. A frissen csavart citrom- vagy limelé reggelente szintén üdvös a májnak.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ez a citromos, almás, gyömbéres lé nem engedi, hogy a mérgek zsírként tárolódjanak, egyszerűen kisöpri a máj segítségével a toxinokat!
error: Content is protected !!