A mosógépekben mindig vizes és forró a légkör, nem csoda, hogy tele lehet gombával, egyéb bacikkal, ezért ha nem akarunk büdös ruhákat és levegőt a közelében, meg kell szabadulni a gombáktól.

Hirdetés

A penészgombák elszaporodása nemcsak látványnak csúnya, büdös környezetet okoz, hanem az egészségre is káros, főként a légzési nehézségekkel, asztmával küzdők életét keseríthetik meg.

Hogy megszabaduljunk a gumin eluralkodógombáktól, keverjük ki ezt.

Hozzávalók:

Hirdetés

– 25 g citromsó, vagy oxálsav
– folyékony, klóros takarítószer
– szivacs
– gumikesztyű

Így csináljuk:

Papírral lelkiismeretesen töröljük csont szárazra a mosógép belsejét, majd ezután kesztyűvel a kezünkön, a keverékből öntsünk kicsit a szivacsra, és alaposan töröljük át a mosógép belsejét, a gumitömítésekre, gyűrűkre is különösen odafigyelve. Ha ez kész, hagyjuk rajta pár óra hosszat, hogy a keverék kifejthesse fertőtlenítő hatását.

Ezután indítsuk el a gépet, állítsuk öblítés programra, a citromsót szórjuk a mosószer tartóba, majd kapcsoljuk a legnagyobb hőfokra, és kapcsoljuk be. Ha lejárt a program, az eredmény döbbenetes lesz, minden csillogni-villogni fog, friss, üde illat fog áradni a gépből.

Ha szükséges, egy hónap múlva ismételjük meg az eljárást, és ne feledjük, hogy a mosást követően mindig hagyjuk nyitva a gép ajtaját, hogy szellőzhessen.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Büdös, penészes a mosógép gumija, így szabadulj meg a penésztől ezzel a két összetevővel
error: Content is protected !!