Hirdetés

Közeledik a nagyszerű magyar énekes, Flipper Öcsi 55-ik születésnapja. A május 29-én született sztár sajnos már nem lehet közöttünk.

Halála előtt hárman laktak egy fafűtéses kályhával melegített apró helyiségben.

A napi pénzkereset is gondot jelentett a 2008-ban elhunyt énekes számára: akkori szerelme mindenét feladta, hogy kihúzza a zenészt az alkoholizmusból
Életének utolsó időszakában hárman laktak egy szobában Flipper Öcsi, kedvese, Anna és az asszony 15 éves kamasz fia. Fával fűtöttek, hogy így is spóroljanak. A zenész élettársa feladta budapesti lakását és állását is, hogy kimentse Öcsit az alkoholizmusból: Gárdonyba költöztek, de sajnos már késő volt.

Hirdetés

A zenész halála után a kórházban átnyújtották Annának Flipper Öcsi egy pár zokniját – mindössze ennyi maradt a sztárból…

Az élettárs egyetlen reménye a legenda által írt kézirat, melyet hamarosan kiadhatnak. Flipper Öcsi ugyanis könyvet írt, a kezdetektől a 2000-es évek elejéig a vele és a szakmában történtekről. Sajnos ez azóta sem került kiadásra, pedig már 9 év eltelt.

A nagyszerű énekes november 25-én éjjel hunyt el. Amikor október utolsó hétvégéjén vitték a székesfehérvári Szent György kórházba, alkoholmérgezést írtak. Flipper Öcsit az intenzíven tartották, de állapotáról hosszú ideig nem lehetett semmit kideríteni. Családja kérésére a rokonokon kívül senki sem mehetett be hozzá, a zenésztársak sem.

Az énekes az utolsó időben magához is tért, de a kezelői azt kérték, senki se zavarja, mert pihenésre van szüksége. Ugyanakkor az egyik, neve elhallgatását kérő orvos már akkor elejtette, hogy állapota miatt gégemetszés is felmerült a zenész esetében.

Ez talán megmentette volna Flipper Öcsi életét, de keddig nem lehetett megcsinálni a műtétet, mert a teste teljesen legyengült – tüdőgyulladást is kapott. Végül megrepedt a nyelőcsövében egy ér – emiatt hunyt el kedd éjszaka.

Ismerősei nem is sejtették, milyen állapotban volt a zenész, hiszen nem is találkoztak vele, csak Járóka (Djaroka) Sándor volt az utolsó igaz barátja, aki egyben hasonló életet élt. Sándor ugyanis mindig együtt ivott Öcsivel, akivel gyermekkoruk óta barátok voltak.

– Öcsi érzékeny ember volt, átlátta a dolgokat, ahogy én is. Nem tudta feldolgozni, hogy egykori népszerűségét elvesztette. Ez nem csak lelki, megélhetési kérdés is. Ráadásul a felesége is elhagyta – mondta a Blikknek a barát, aki szerint sokan érdekből itatták az egykor ünnepelt zenészt.

– Pedig tudták, hogy nem szabad! Hasznot, kiugrási lehetőséget láttak benne, mi úgy szoktuk mondani, „létrának nézik”. Sokat mulattunk együtt az éjszakában, szinte mindennap együtt voltunk, de már akkoriban is aggódtam az italozása miatt. Próbáltam rávenni arra, hogy kevesebbet, és ha lehet, legalább csak este igyon. Jó barát volt, amikor édesapám meghalt, végig velem volt, fogta a kezem és vigyázott rám. Akkor igazából úgy éreztem, hogy testvérek lettünk. Egy ideje tartottam attól, hogy ez lesz a vége! – tette hozzá a zenész, aki munkába is kezdett.

Flipper Öcsivel, rendszeresen eljárt velük fellépni, és csináltak egy közös dalt is. Ez lett Öcsi utolsó dala. Most kiderült: egy könyvön is dolgozott. Kézirata remélhetőleg mielőbb meg is jelenik.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Az alkohol vitte el a legendás magyar énekest: a válás vitte az italozásba vagy az ital vezetett a váláshoz? már sosem tudjuk meg
error: Content is protected !!