Idén lenne mindössze 59 éves a szeretett színész.

Hirdetés

13 évvel ezelőtt Bubik István (†46) szörnyű balesete megrázta Magyarországot. A színész mindössze 46 éves volt, amikor egy novemberi hajnalon karambol következtében életét vesztette. Egyetlen pillanat műve volt az egész, sérülései viszont olyan súlyosak voltak, hogy a mentősök a kiérkezésükkor már nem tudtak mit tenni, Bubik azonnal belehalt a balesetbe.

A színész éppen hazafelé tartott a 4-es főúton, amikor a kocsija áttért a szemközti sávba, és összeütközött egy másik autóval. A baleset azonban nem ok nélkül történt. Mint azt a későbbi rendőrségi vizsgálatok megállapították, Bubik – csakúgy, mint nemrégiben Stohl András – ittasan ült autóba. Az igazságügyi szakértői vizsgálat 1,51-2,50 ezrelék közötti alkoholszintet mért a színész vérében.

Hirdetés

Bubik István előadás után, ittasan tartott hazafelé

Az alkoholos befolyásoltság mellett ráadásul Bubik István nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett. Az útfelület ugyanis a hajnali órákban nyálkás volt, és jégfoltok borították. Ennek következtében a kocsi megcsúszott, áttért a másik sávba, és Bubik hiába fékezett, a frontális ütközés elkerülhetetlenné vált. Bár a biztonsági öv, ha bekapcsolja, még így is megmenthette volna az életét.

– A tragédia oka összetett, de Bubik István halálában közrejátszott, hogy a színész nem kötötte be a biztonsági övet, emiatt az ütközéskor védtelenné vált, ide-oda csapódott a kocsiban, ami a végzetes sérüléseket előidézte. Ha az övet becsatolta volna, feltehetően életben marad – nyilatkozta Bozsó Zoltán akkori közbiztonsági igazgató.

A néhai színész emléke a mai napig intenzíven él Szentandrássy Hédiben, aki több mint egy évtizeddel a tragikus autóbaleset után is nagyon kötődik Bubikhoz, noha úgy érzi, a hosszú gyász után lassan tovább kell lépnie.

– Amikor István elment, az volt a fontos, hogy Kincső számára természetes legyen, apuka nem halt meg, csak elment egy másik helyre. Az hal meg, akit elengedünk. Nem engedtük el, nagyon is él bennünk, de ettől az élet megy tovább – jelentette ki a Lokálnak elcsukló hangon a képzőművésznő. – A mai napig sírok, ha meghallom István hangját valahol. Az ember örökké gyászol. Anyává tett, ennél szebb dolog nincs egy nő életében!

Bubik István lánya és szeretője, Szentandrássy Hédi és Kincső (Fotó: Máté Krisztián)

Nincsenek titkaik egymás előtt!

Nem volt bekötve

Bubik István 2004, november 28.-án kora reggel vesztette életét autóbalesetben Ceglédbercel környékén. A színész Szolnokról igyekezett vissza bogárhátú Vokswagenjével a fővárosba, amikor valószínűleg a nedves és ködös idő miatt átsodródott a szembelévő sávba és frontálisan ütközött egy Ford Focus-szal. A színész azonnal szörnyet halt, mivel nem volt bekötve és az 1966-os évjáratú autója darabjaira tört az ütközéskor.

A két gyászoló nő életét hosszú ideig botrányok keserítették. Kincső létezése a Jászai Mari díjas színész halála után nem sokkal derült ki. Szentandrássy Hédi akkor állt a nyilvánosság elé azzal, hogy táncművész feleségétől született kislányán kívül Bubiknak van egy másik lánya is. A képzőművész édesanya szerette volna, ha a világ megtudja, egy másik gyermek is elveszítette az édesapját, neki is nélkülöznie kell ezután Bubik István szeretetét és gondoskodását. A gyászban kaptak ugyan némi támogatást, segítséget, de sok-sok támadást is.

– Az általános iskolában butaságokat vágtak a fejemhez, mint például: „…te mondod, akinek meghalt az apja!” Nem volt jó az osztályközösségünk, nagyon széthúztunk. Voltak beszólások, de mára megtanultam megvédeni magam az ilyen gyerekektől. Meg kellett tanulnom – árulta el Kincső.

Szentandrássy Hédi viszont ennél sokkal szomorúbb dolgokról mesélt.Kincső karrierje miatt, akár külföldre is elmennének.

– A régi, közös barátok közül nem sokan maradtak meg, de nem is baj. Nem értették meg, hogy ősi erő munkálkodott köztünk Istvánnal, elkerülhetetlen volt a szerelmünk. Ami bántott, hogy olyan hazugságokat terjesztettek rólam ezek az emberek, hogy nem is István volt Kincső apja – mesélte Hédi, aki egy időben úgy érezte, csak akkor élhetnek nyugalomban, ha elhagyják az országot. Közel egy évtized után azonban végre elcsitulni látszanak a botrányok. Kincső időközben 16 évesen lett, és egyöntetű véleményük szerint a legnagyobb erőt egymásból tudták meríteni a támadások kereszttüzében. Az évek alatt egymás legjobb barátnői lettek.

Mostanság pedig a “barátnőket” leginkább Kincső jövője foglalkoztatja. A lány szeptembertől kezdi meg tanulmányait egy divattervező szakközépiskolában. A street fashion területén szeretne alkotni a jövőben, és az sem elképzelhetetlen számára, hogy a tengerentúlon próbál szerencsét.

– Kiskoromtól ezen a pályán képzeltem el az életemet. A barátnőim rendszeresen kikérik a tanácsomat az öltözékükkel kapcsolatban. Sokat írtak arról, hogy apukám után biztos színész szeretnék lenni. Ez így nem igaz, de ha olyan lehetőségem lenne, kipróbálnám – árulta el Kincső, majd édesanyja rögtön hozzáfűzte: A kitartását Istvántól örökölte. És mást is. Ahogy totyogott, már a vérében volt a szereplés. Nagyon vonzza az embereket.

Édesanyja feje pedig már azért fáj, mert tudja, hamarosan megjelennek körülötte a fiúk is.

– Nem tudom, hány fiú fenekét kell majd „szétfociznom” – viccelődött Hédi, aki nem tagadja, neki bizony hiányzik már a férfi az életéből. Az évtizedes gyász után talál lassan ő is készen áll arra, hogy újra nyitott legyen egy párkapcsolatra.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ittasan, kimerülten vezetett a halálba a népszerű magyar színész
error: Content is protected !!