3 nagyszerű megoldás, hogy szobanövényeink tökéletesen érezzék magukat és virágaikkal hálálják meg a gondozást!

Hirdetés

A legtöbb otthonban megtalálhatók azok a hozzávalók, amelyekből nagyszerű növénytáp és kártevő ellenes szer állítható össze, így nem kell vagyonokat költeni a boltban.

1. le a gombákkal

Ha megnézzük a növényeink földjét, gyakran észlelhetünk egy vékony penészréteget, ami kártékony a virágunkra. Előszöris kaparjuk le a penészes részt, majd egy kevés friss földbe, amivel helyettesítjük a lekapart penészes földet, keverjünk egy kiskanál fahéjport.

Ahhoz, hogy végleg búcsút mondjunk a gombáknak, a földet rendszeresen meg kell mozgatni, fellazítani, és két hétben egyszer, víz helyett citromlével öntözni a virágot, úgy hogy egy pohár vízbe keverjünk bele két evőkanál citromlevet, vagy egy csipet citromsót.

Hirdetés

Egyszerűbben is elintézhetjük a penészt, még pedig úgy, hogy egy megtisztított fokhagyma cikket nyomunk a virágföldbe, majd öntözzük meg a növényt. Mikor kiszáradt a föld, vegyük ki a cikket. Ez a módszer mindig bevethető, akár hányszor szükség van rá.

2. Le a tetvekkel

Erre jó trükk, ha egy-két szál gyufát, fejjel lefelé a földbe szúrunk, így az ott tenyésző kártevők elpusztulnak, illetve elmennek. Ezután szórjuk meg a földet kevés őrölt fahéjjal is, amelynek szagát nem bírják a kicsi rovarok.

3. Visszaadni az életerőt

Erre az egyik legjobb szer a cukor. Locsolás előtt hintsünk egy kiskanál cukrot a földjére, majd locsoljuk meg, de két kiskanál cukrot elkeverhetünk egy pohár vízbe, majd azzal is locsolhatjuk a virágokat.

Ez a trükköt havonta egyszer kell elvégezni, addig folytatva, míg fel nem éled a növény. Ha kevés fahéjat is szórunk a cukros vízbe, az még jobban élénkíti a növény erősödését.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Itt a 3 varázstrükk, hogy tökéletesen egészségesek legyenek a növényeid
error: Content is protected !!