Geranium planters

Egy trükk amit neked is érdemes ellesni ha azt akarod, hogy a muskátlidon ragyogóbb virágok teremjenek és szép burjánzó legyen. A muskátli rendszerint tavasztól őszig virágzik, a legnépszerűbb virág az ablakokban és az erkélyeken, kertekben.

Hirdetés

A muskátlit nem nehéz gondozni, boltban kapható földben és a kerti földben is megmarad. Nem kell túl nagy cserépbe tenni, a lényeg, hogy mindig nedves legyen a földje, de a cserépalján legyenek nyílások, hogy elfolyjon a felesleges víz. Íme, hogy gondozd

1. Ha azt akarod, hogy a növény sokáig szép legyen és virágozzon, akkor válassz olyan muskátlit, amelynek élénk és szép zöld a levele, ez ígéri a legszebb virágokat.

2. Alkalmazz banánhéjat: ha banánt eszel ne dobd el a héját, szárítsd ki papíron. Amikor kiszáradt törd apróra és szórd bele a virágföldbe. A banánhéj többféle értékes tápanyagot tartalmaz, főleg káliumot, amely a muskátli fejlődéséhez és virágzásához, elengedhetetlen tápanyag.

Hirdetés

3. ha szeretnéd, hogy a muskátlid szára elágazóbb legyen, akkor vágd le az elöregedett törzseket.

4. Ne locsold olyankor a muskátlit, amikor a nap a legjobban tűz.

5. Találj a muskátlinak egy olyan helyet, ahol sok fény éri.

6. Tedd odébb az erős napsugaraktól, mert leégnek a levelei.

7. Néha szabadítsd meg a muskátlit az elszáradt levelektől, mert ezek nem engedik a növekedést, penész jelenhet meg az elhalt részeken és nem is szép.

8. Ne tartsd mindig árnyékban a muskátlit, mert csak levelet fog hozni, nem virágot és a levelei hamarabb elrohadnak.

9. A muskátlit reggel vagy este locsold, néha ajánlatos lezuhanyozni a növényt, erre a célra csak állott vizet használj, amit 2-3 napig üvegben tároltál. A kártevőket rovarirtóval, a betegségeket pedig gombaölőszerrel riaszd el!

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Íme az elképesztő trükk, hogy a muskátli káprázatosan megsokszorozza a virágait
error: Content is protected !!