Hirdetés

A szennyezett laptop nem csak külsejében tud csúnya lenni, hanem a porra érzékenyek életét is megkeserítheti, a fertőzésveszélyről nem is beszélve, hiszen a porral együtt több baktérium, atka is bejut a testbe. Ráadásul a szennyeződés hamar tönkreteszi a gépet magát is.

Most jöjjön néhány egyszerű tisztítás ötlet!

A képernyő

Hirdetés

Itt a legfontosabb, hogy megelőzük, hogy megkarcolódjék a képernyő, ezért a por letörlésére mikroszálas törlőkendőt használj, utána még használhatsz a boltban vett speciális szprét is. Alkoholos szert ne használj, mert rongálja a monitor védőrétegét.

A billentyűzet

Ecetet és vizet keverj össze egyenlő arányba, egy puha ronggyal vigyázva töröld végig a billentyűzetet. Ne használj semmi olyan szert, amely alkoholt, vagy ammóniát tartalmaz, mert az leszedheti a betűket.

A karc

Kis fogkrémmel dörzsöld be a karcolásokat, hagyd száradni, egy nedves ronggyal töröld le.

A billentyűzet közötti rések tisztítása

Hajszárítóval fújj hideg levegőt a billentyűk közé, hogy a por és egyéb szennyeződések kifújódjanak. Használhatsz egy tapadó cetlit is, a ragadós részt bedugva a rések közé, amelyre ráragadnak a piszkok, por.

A hűtőberendezés, a belső részek portalanítása

Porszívó segítségével óvatosan szívd fel az asztali számítógép dobozában összegyűlő port, majd nedves ronggyal töröld végig a felületeket, a hűtő ventilátort, de előbbi áramtalanítsd a gépet.

Az egér tisztítása

Egyenlő arányba keverj össze vizet és ecetet, majd itass át egy mikrószálas törlőkendőt, és azzal fertőtlenítsd az egeret.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ezzel a néhány lépéssel könnyedén megtisztíthatod a szennyeződéstől a laptopot!
error: Content is protected !!