Hirdetés

Ha bemegyünk valakinek a lakásába, és finom illat csapja meg az orrunkat, azonnal tudni akarjuk, hogy “minek van ilyen finom szaga”. Ha azt akarjuk, hogy a mi otthonunk is ilyen kellemes legyen, csináljuk meg az alábbi házi illatosítót.

A bolti szerek valóban sokszor nagyon jó illatot adnak, de rengeteg mérgező kémiai szer van bennük. Ne dobjunk ki egy rakás pénzt azért, hogy lakásunkat, és egyben családunkat is mérgekkel vegyük körbe.

Kell majd hozzá egy befőttes üveg, vagy üres mécsestartó, szódabikarbónára, egy mécses, és valamilyen finom aromaolaj. Ha megtehetjük, akkor az olajból csak az organikus jellel ellátott darabot szerezzük be, hiszen illóolajból is számít, hogy mit szívunk be folyamatosan, és szintetikusakat is árulnak. Nagyon kevés kell, így sokáig elég lesz a drágább, bio.

Hirdetés

Fogjuk az üveget, öntsünk bele egy kis szódabikarbónát, tegyünk rá 12-15 csepp illóolajat, keverjük el, majd helyezzük a tetejére rá a mécsest, és gyújtsuk meg. Ha úgy érezzük, hogy egy idő után elszállt az illat, tegyünk újabb pár csepp illóolajat a porra.

Befőttesüveget is használhatunk, azonban ennek a tetejét lyukasszuk ki, hogy ott tudjon kijutni az illat. Ebben az esetben nem lesz szükségünk gyertyára, csak a szódabikarbónára csepegtessünk illóolajat.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Irigyeltem a barátnőmet, hogy milyen illatos a lakása! Elárulta a titkát!
error: Content is protected !!