Nem kell messzire utaznod, itt van egy kőhajításnyira a páratlan fürdő,aminél olcsóbbat és különlegesebbet nehezen találsz!

Hirdetés

 

Nem kell távolra menned, itt van egy köpésre a fantasztikus fürdő,aminél elérhetőbb árút és különlegesebbet sehol sem találsz!

Pacsér a bácsalmási határtól csak 17 kilométerre fekszik, Szegedtől pedig Röszkén és Szabadkán át 97 kilométerre van.

Hirdetés

Választhatjuk még az autópályára hasonlatos négysávos utat is, egészen a topolyai elágazásig, majd Topolyán át Pacsér már rövid idő alatt elérhető.

A szerb–magyar határ mellett egy igazi csoda birtokosai a helyi lakosok vagy az odalátogató turisták. Ez az a tófürdő, amelynek nagyon sós, sötét vize erősen gyógyító.

Ez a fürdő már biztosítja, hogy az apró kis község körül elinduljon a hírverés, de a sztori itt nem ér véget.

A sors ugyanis az idei nyárra még nyújtott meglepetést, mivel a tó vize lila színűre változott.
Első hallásra kicsit furcsának tűnik ez, el is gondolkoztató.

Kémiaórai emlékek között kutat, hogy meglelje azt az elemet, amely ilyen színt idéz elő. Kálium-permanganát jut az eszembe, de aztán gyorsan el is hessegettem a gondolatot. A fürdő munkatársai azonban mosolyogva adnak felvilágosítást: „most egy kicsit több a jód meg a bróm a vízben”.

Mivel a furcsa színű tóban mindenki önfeledten ázik, meggyőző a látvány: hadd merüljünk el a lila vízban!
Az érzete olajos, illata – vagyis inkább szaga – kőolajra emlékeztető. Rövid idő után beissza az ember haja, bőre, fürdőruhája.

A talpunkat sötétre színezii a tó alján levő kavicsokra ragadt ásványi anyag. A szín nehezen jön le, de azt állítják, ennek is nagy a gyógyhatása.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Ismerd meg a világ legkülönlegesebb, gyógyhatású nagyon olcsó fürdőjét, itt van tőled egy köpésre!
error: Content is protected !!