Hirdetés

Nem csak tisztításhoz, főzéshez-sütéshez, vagy szépségápolásban lehet nagy hasznodra a szódabikarbóna, hanem bizony a kertészkedés közben is! Ebben az írásban most összegyűjtöttük, ott mire jó:


1. Penész

Hirdetés

Tegyél 4 kiskanál szódabikarbónát 3,5 liter vízbe, majd öntsd bele egy szórófejes flakonba. A rózsa- vagy szőlő, tövét szórd be vele, míg el nem tűnik a gombásodás – illetve amíg meg nem jelenik a termés, virág.

2. A lisztharmat ellen

Ha növényeid vannak, biztosan láttál már lisztharmatot, ami egy gomba. Az orgona, a lángvirág, a méhbalzsam, a rózsák, a szőlő, a tök és az uborka a lisztharmat táptalaja lehet.

Szer lisztharmat ellen: keverj el 3,5 liter vízben 1 evőkanál szódabikarbónát, 1 evőkanál olajat és 1 evőkanál mosogatószert. Öntsd egy szórófejes flakonba és ezzel fújd be a növényeket hetente (este).

3. Gombás lombkorona

Keverj össze 3,5 liter vízzel 4 teáskanál szódabikarbónát és 1 teáskanál biológiailag lebomló szappant. Keverd össze, tedd szórófejes flakonba, majd ezzel fújd le a lombkoronát – vagy ha szükséges, a talajt is.

4.Gyomnövények ellen

Hiába gyomlálsz, a járdakő között mindig kibújik a gyomnövény? Próbáld ki ezt a praktikát: önts vagy söpörj egy vastag réteg szódabikarbónát a kisebb nagyobb résekbe – ez megakadályozza a gazok növekedését.

5.Hernyók a káposztán

A zöldségféléket leggyakrabban a káposzta bagolylepke, gyapottok bagolylepke és a kukoricamoly károsítja. A károsítást minden esetben a hernyók okozzák!

Hogy elpusztítsd az összes hernyót, keverj össze egy kis szódabikarbónát és lisztet – majd ezt szórd rá vékony rétegben a növényeknek. Ez az elegy általában 1-2 nap után már hat is, ha viszont mégsem, ismételd meg a folyamatot.

6.Kéztisztítás

Egy hosszú és fárasztó nap után a kertben minden bizonnyal piszkos lesz a kezünk – amit a sima szappan nem távolít el. Használd a szódabikarbónát is, ez eltávolítja az összes szennyeződést!

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Nagy nehezen elmondta: ettől olyan gyönyörűek a virágok a kertjében: így használja a szódabikarbónát odakint
error: Content is protected !!