Az idősebbek többsége az egészségüket tartják a leglényegesebbnek életükben. A test tökéletes működésének megőrzése sokszor nem egyszerű – az évek elteltével, a szervek és a szervezet működése romlik, ami kellemetlenségekkel jár, mint például a látás romlása vagy egyes szervek megbetegedései.

Hirdetés

Néha túl sok a májban megrekednek a mérgek és a zsír, és ez számos betegséget okoz , amely minden bizonnyal a közérzetre is hat. van egy nagyszerű növény, ami orvosolja ezt. Ez nem más, mint a cékla

A cékla egy ismert piros zöldség, amelyet savanyúságként, levesben, nyersen vagy salátában esznek. A céklának igen sok kedvező gyógyhatása ismert, például, hogy leoldja zsírt a májból, kipucolja a vastagbelet és segít visszanyerni a gyengülő látást.

Hirdetés

Gyógyhatásai:

A cékla élénkíti a keringést, ugyanakkor biztosítja a test szükséges napi energiamennyiségét. Betaint és triptofánt is találunk benne, ezek értékes vegyületek, amik megnyugtatják, az idegeket és nagyon hasznosak a stressz ellen.

Ezen kívül gyulladáscsökkentő hatású, és magas az antioxidáns tartalma, ami felveszi a harcot a szabad gyökök ellen. Javítja az általános egészségi állapotot.

Így fogyaszuk naponta a kellő hatásrét

Hozzávalók:

  • 2-3 cékla
  • 2 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • Ecet

Így készül:

Pucold meg a céklát, és forrald vízben egy csipet sóval, majd szeleteld vékonyra, és helyezd egy tálba. Ezután aprítsd fel a hagymát, és keverd hozzá, majd önts rá kevés olívaolajat és ecetet, sózd meg ízlés szerint. Hagyd állni egy órát. Ez az egészséges saláta kimossa a vastagbelet, a májat és javítja a látást is. Fogyaszd ezt akár minden nap.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

60 fölött vagyok, ez a zöldség megjavította a szemem, kipucolta a vastagbelemet és zsírtalanította a májamat pár nap alatt
error: Content is protected !!