Születésünktől halálunkig megmarad a vércsoportunk. A tudósok állítják mind a négy vércsoport más-más tulajdonságokkal bír.

Hirdetés

Vércsoport és étkezés

Az egyes vércsoportúaknak más ételekre van szükségük. Az A vércsoportúak jobb, ha kerülik a az állati eredetű élelmiszereket és több zöldséget fogyasztanak. A 0-ásoknak több fehérje kell, ezért egyenek több halat és húst. Az AB-s vércsoportúak egyenek sovány húst és halat, míg a B-s vércsoportúak kerüljék a baromfit és fogyasszanak több vörös húst.

Vércsoport és fertőzés

Minden vércsoport más és más kórokra hajlamos. Érdemes megnézni, hogy kinél mi jelenti a legfőbb veszélyt.

Hirdetés

Vércsoport és jellem

Úgy tartják, a 0-ás vércsoportúak sokkal nyugodtabbak, kreatívabbak és szociálisabb emberek. Az A vércsoportba tartozók általában békések, művészi hajlamúak és megbízhatók, míg a B-s vércsoportúak függetlenek, erősek és szinte mindig elérik céljaikat. Az AB-sekre a félszegség, a felelősség, megbízhatóság és a másokkal való törődés a jellemző.

Vércsoport és fogantás

Orvosi szempontból egyes vércsoportúaknál könnyebben megy a fogamzás, mint másoknál. Pl. Az AB vércsoportba tartozó nőknél alacsonyabb a folliculus-stimuláló hormon szintje, ami könnyebbé tehetné a fogamzást.

Vércsoport és a stressz

A 0-ás vércsoportúak nagyon könnyen dühbe gurulnak, mivel az adrenalin szintjük magasabb. Egy stresszes szituáció után több idő kell nekik, hogy lenyugodjanak, mint másoknak.

Vércsoport immunitás

A vércsoport antigének máshol is jelen vannak, nemcsak a vérben. Pl. az emésztőrendszerben, a szájtól egészen a vastagbélig, az orrlyukakban és a tüdőben is.

Vércsoport és hízás

Hiszed vagy nem, a vércsoportod azt is meghatározhatja, hogy kövér leszel vagy sem. Az A vércsoportba tartozók ritkán küzdenek súlyfelesleggel, míg a nullások gyakrabban kell, hogy ezzel szembenézzenek.

Vércsoport és szülés

Az emberek 85%-a Rh pozitív. Ha egy nő Rh negatív és az őt megtermékenyítő férfi Rh pozitív, a baba nagyobb eséllyel születik valamilyen betegséggel.

Vércsoport és mozgás

Az A vércsoportba tartozók hajlamosabbak a stresszre, mint mások, ezért szükségük van relaxálást elősegítő gyakorlatokra, mint a jóga és a meditálás. A B vércsoportúak segítik a kihívásokat, ezért olyan mozgásra van szükségük, mellyel testüket és lelküket egyensúlyba hozhatják. Ilyen lehet a tenisz, a hegymászás és a küzdősportok.

Vércsoport és baleset

A legtöbb ember elfelejti, hogy mindig tartson magánál egy papírt, melyen rajta van a vércsoportja. A tárcában, táskában, az iratok között elfér és vészhelyzetben, amikor vérre van szükség, életet menthet ez az információ.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

A 0-ás vércsoport elhízhat, az A-s többet stresszel, az AB nehezen esik teherbe! Ezt a 10 dolgot el kell olvasnod a vércsoportodról!
error: Content is protected !!