A megfelelő módja annak, hogy a fogak jó egészségi állapotban legyenek a jó szájhigiénia és megfelelő táplálkozás. A fogszuvasodásnak számos oka van, mint a zsírban oldódó vitaminok hiánya, például a D és A, az ásványi anyagok hiánya a táplálkozásban, az általános nyugati típusú étrend, amely tele van feldolgozott ételekkel és a hormonon zavarai.

Hirdetés

A magas fitinsavtartalom, ami előfordul a legtöbb hüvelyesben, diófélékben és gabonákban. A sav eltávolítható úgy, hogy az babot, a gabonákat és a hüvelyeket egy éjszakán át beáztatjuk vízbe. A citromlé vagy ecet is károsítja a fogzománcot.

A photograph with the posterior upper molar teeth, one premolar with crown, cavities, gingival affection, fillings, massive plaque deposits and tartar – taken with a special photography tehnique, with dental mirrors.

Hogyan kezeljük a lyukakat természetes módon?

* Cukor nélkül *

Hirdetés

Kerüljed el a magas cukortartalmú ételeket, hogy egészséges fogaid legyenek, mivel a baktériumok a szájban a cukorból táplálkoznak. A cukor rombolja és demineralizálja a fogak zománcát.

* tápanyagban gazdag ételek *

Az ásványi anyagok és vitaminok fogyasztása megakadályozhatja a fogszuvasodást, és még meg is fordítja. Zöld leveles zöldségek és egészséges zsírokat, mint a diófélék, a magok, az avokádó és a kókuszolaj segítenek.

* Olajhúzás *

Évszázadok óta használják Indiában, ez egyfajta orális méregtelenítés. A szájba kell venni olajat, és éhgyomorra gargarizálni vele legalább 15 percig, nem szabad lenyelni, ki kell köpni. Pár nap alatt elmulaszt minden gyulladást a szájban, és egy időután a lyukak is csökkennek a fogakon tőle

* Szedd ki a fitinsavat *

A fitinsavban gazdag élelmiszerek gabonafélék, diófélék, babok és magok ártanak a fogaknakk. Ez a sav megakadályozhatja, hogy a szervezet felszívja az ásványi anyagokat az élelmiszerekből. Egyidejűleg a kálcium kilökődik a testből, a csontokból és a fogakból. Kerülje az ételeket, amelyeknek nagy mennyiségű fitinsav tartalma van.

* Mineralizáló fogkrém *

A fluoridmentes fogkrémek nagyon költségesek lehetnek, és sokan nem engedhetik meg maguknak. De otthon is készíthetsz.
Szükséged lesz ¼ ts. Borsmenta kivonatra, egy kanál. Szűrt vízre, fél kanál. Kókuszolajra, ¼ kanál szódabikarbónaáraés a három kanál élelmiszeripari minőségű diatomaföldre.

Sokan azt gondolják, hogy a lyukakat nem lehet természetes módon gyógyítani, de ez a fogkrém nagyszerű erre.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

5 lépésben visszafordíthatod a fogaid szúvasodását házilag, eltüntetheted a lyukakat, és az ínyed is visszanő
error: Content is protected !!