Amikor sütsz, vagy kikened és lisztezed a tepsit, vagy sütőpapírt használsz, ami sokkal egyszerűbb, tisztább megoldás, és a mosogatást is megkönnyíti, ha megsült a finomság.

Hirdetés

Azt biztosan nem hitted volna mostanáig, hogy egy sütőpapírt is lehet többféleképpen beletenni a tepsibe, és szinte mindenki rosszul csinálja. Azok akik sokszor vesznek ilyet, és alkalmazzák a sütéskor a konyhában, biztosan tapasztaltak már olyant, maga a papír is megég a sütés folyamán, büdös lesz, sőt még a sütemény is átveszi ezt a szagot és ízt, az is előfordul, hogy a tészta ráragad a papírra a nem megfelelő használat miatt. Vagy az is előfordul, hogy a leírt ideig sütöd a sütit, mégsem sül meg rendesen, ez is a papír nem megfelelő használata miatt lehet.

Biztosan tudni szeretnéd, hogy akkor hogyan is kell jól beletenni a sütőpapírt a tepsibe, és hogy lehet ezzel a módszerrel jobb a süti, szebb és rövidebb idő alatt kész a tészta.

A legfontosabb lépés az, amit szinte mindenki másképp csinál, hogy nem száraz tepsibe belerakni a sütőpapírt, hanem azt előtte kicsit be kell vizezni az alját és az oldalát. Ez a hő jobb benntartását idézi elő, és így rövidebb idő alatt készül el a tészta. A másik házi praktika nem más, mint úgy beletenni a sütőpapírt, hogy előtte alaposan meg kell gyűrni, amennyire csak lehetséges, majd ki kell simítani és úgy kell a benedvesített tepsibe nyomni.

Hirdetés

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Tudtad, hogy egész életedben rosszul használtad a sütőpapírt? Így kell valójában
error: Content is protected !!