A magas vérnyomás egy vérkeringési betegség hétköznapi elnevezése, latin neve: hipertónia. Ez a rendellenesség elsősorban a modern életforma miatt már a lakosság nagy részét érinti, főleg 50 év felett, de egyre több fiatalnál is megállapítják az orvosok. Mivel igen veszélyes, akár sztrókot is okozhat, nagyon kell figyelni rá, főként menopauza után a nőknél, valamint olyan személyeknél, ahol a családban öröklődik ez a betegség. Sokszor tünetmentes, ezért érdemes gyakran mérni a vérnyomás értékeket.

Hirdetés

Senki se hagyja abba a gyógyszeres kezelést, és váltsa ki hirtelen gyógynövényekkel, az átmenet fokozatos kell legyen. ha valakinek még nem, kiugróan magas a vérnyomása, érdemes először gyógynövényekkel próbálkoznia, mert a különböző vérnyomás gyógyszereknek igen sok a mellékhatása.

  1. Galagonya

Szívbetegségek megelőzésére, kezelésére is jó. Hatékony antioxidáns és növényi festék tartalma miatt, tágítja az ereket, védi az érfalat és a keringést is elősegíti.

  1. Hibiszkusz

Egy cikk szerint a hibiszkus tea rendszeres fogyasztása szinten tarja a vérnyomást. Keleten elterjedt ez a tea

Hirdetés

  1. Zöld citrom

A lime erős nyugtató, szorongásoldó.  Flavonoidokban és illóolajokban dúskál, amelyek együtt leviszik az erek gyulladásos folyamatait.

  1. Fagyöngy

Több kutatás dokumentálta, hogy a fagyöngy leviszi a vércukorszintet, így a cukorbetegséget is gyógyíthatjuk vele. A szív- és érrendszeri betegségeket is kezeli.

  1. Egérfarkfű

Ezt a növényt széles körben használják az EU-ban gyógyhatása miatt. Szintén magas flavonid tartalmú növény és izomlazító hatásánál fogva viszi le a magas vérnyomást.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

5 gyógynövény, amit mindenkinek ismernie kell magas vérnyomással
error: Content is protected !!