Hirdetés

A tumoros megbetegedés világszerte az egyik első halálozási ok. A petefészekrák pedig az egyik leggyakoribb változata, évente több ezer új beteget diagnosztizálnak, és mind több a gyógyíthatatlan beteg.

A petefészekrák diagnózisára nincs egyértelmű orvosi vagy tesztelési metódus. A betegség jeleit gyakran keverik össze más betegségekkel, mint az bélbetegségek, így a daganat korai periódusban gyakran nincs felismerve, egészen addig, míg elérik a betegség 3. fázisát, amikor a medencében már láthatók a tumorok

A legújabb kutatások szerint azonban igenis vannak korai jelei a petefészekráknak.

Hirdetés

4 jel, ami petefészekrákra utal

1. Rendszeres felfúvódás

 

Ha azt tapasztalod, hogy sokszor és ok nélkül fel vagy fúvódva (ez több mint 1 hónap), ez is tünete lehet annak, hogy rákos daganat fejlődik.

2. Hasfájás alul

Ebbe beletartozik minden olyan rész, ahol a menzeszkor érzett görcs jelentkezni szokott: a has alsó része, a kismedence és a hát derék része is. Míg a fájdalom menstruáció idején elfogadható, a nem szűnő görcs, ami menzesz elmúltával után is megmarad (3 hétig vagy tovább), tünete lehet a petefészekráknak. A klimax körüli nőknél erre nagyon fontos odafigyelni.

3. Telítődés evés után

 

Ha az étvágy indokolatlan csökkenését veszed észre minimum 3 hétig, fordulj nőgyógyászhoz! Ez amellett, hogy jele lehet számos emésztési- és bélproblémának, utalhat petefészekrák jelenlétére is.

4. Gyakori pisilés

 

Ha nem módosul a vízivási szokásod és nincs hólyaghurutod, mégis a szokásosnál gyakrabban mész a vécére, előfordulhat, hogy a petefészekrák korai szakaszában vagy.

Mindezeket a jeleket nagyon könnyen össze lehet keverni más problémákkal, főleg bélrendszeri betegségekkel. Ha olyan jelek tapasztalsz magadon, melyek korábban nem fordultak elő, kísérd figyelemmel tested működését és annak változásait! Ha a panaszok 3 hét után sem múlnak, keresd fel orvosodat petefészekrák szűrése miatt!

Ha odafigyelünk testünkre és rendszeresen megyünk orvosi vizsgálatra, még ezzel a talán halálos kimenetelű betegséggel szemben is sikeresen vehetjük fel a küzdelmet.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

A petefészekrák 4 első tünete! Ne hagyd figyelmen kívül!
error: Content is protected !!