Megdöbbentő, de eltűnhet Palikék siófoki villája

Palikék 310 millióért árulják a siófoki villát / Fotó: RAS-archív

Hirdetés

Palikék 310 millióért árulják a siófoki villát / Fotó: RAS-archív

Palik László és Marsi Anikó régóta árulják siófoki villájukat, most kiderült, miért nem találhatnak vevőt a 310 milliós álomházra.

“Megérné elbontani és társasházat építeni a helyére” – ezt a meghökkentő véleményt közölte a Népszavával egy ingatlanforgalmazó a siófoki Palik-villáról. Az sem számít a szakértőnek, hogy Palik László és Marsi Anikó korhűen állíttatta helyre Vágó Pál festőművész otthonát, amely a tópart első villáinak egyikeként épült még az 1800-as évek végén.

Az 1800-as évek végén épült villát teljesen felújíttatták / Fotó: RAS-archív

Hirdetés

A lap szerint ennek az az oka, hogy villát bontani ma már nem is olyan nehéz,hiszen ha az épület nem védett (Palikéké nem az), csak a környéke, akkor mindössze településvédelmi hozzájárulást kell kérni az önkormányzattól. Ennek elmulasztásáért maximum 50 ezer forintos bírság szabható ki.

Mint megírtuk, Marsiék házához tartozik egy kisebb, 153 négyzetméteres épület, amelyben konditerem, merülő-medence és szauna van. Egyébként van még a háznak egy borospincéje és egy 70 négyzetméteres garázsa.

A gyönyörű épület eredetileg Vágó Pál festőművész otthona volt / Fotó: RAS-archív

Bár az épületkomplexumra egyelőre nem jelentkezett vevő, az ingatlanosok szerint ez hamarosan megváltozhat, mert csak az 1609 négyzetméteres telek 150 millió forintot érhet, és emiatt láthatnak benne fantáziát a társasház-építésben gondolkozó befektetők.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Megdöbbentő, de eltűnhet Palikék siófoki villája
error: Content is protected !!