Van egy dolog, amit jobb, ha észben tartasz róluk, mielőtt lecsapnád őket!

Hirdetés

Ez a százlábú az egyik leggyakoribb vendég a fürdőszobákban és nedves helyiségekben! Csak nem gyakran futunk össze velük, mert elbújós életet élnek, és csak este jönnek elő. Légyölő pókszázlábúnak hívják, de ismertebb nevén csak házi százlábúként emlegetik.

Hossza rendszerint 20-25 milliméter, viszont lábai nagyon hosszúra tudnak nyúlni. Külalakja miatt, nem meglepő, ha kiver minket a víz, amikor találkozunk vele, és visítva egyből a papucsunk után nyúlunk, hogy végezzünk a szörnyeteggel. De mielőtt agyon csapjuk, nem baj, ha észben tartunk róla valamit.

Ez a rovar az egyetlen oka, hogy a fürdőnkben nem rohangászik még egy tucat hozzá hasonló állatka. Ugyanis ez a százlábú őket fogyaszta el, és ebben nagyon jó! A legyektől kezdve, a pókokig mindent el tud kapni. Megeszi az ágyi poloskát, a hangyákat, csótányokat és az ezüstös ősrovarokat.

Hirdetés

Persze  nem azt mondjuk, hogy rakjuk tele az otthonunkat pókszázlábúkkal, de ha megpillantunk egyet, érdemesebb valamivel megragadni és a lakáson kívül elengedni, mintsem, hogy eltapossuk.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Nézd! Ez a rovar bújik meg a fürdőszobádban: viszont ha eltaposod, akkor nagyon rosszul jársz
error: Content is protected !!