Nem tudjuk átvészelni a nyári meleget hűsítő, mézédes, görögdinnye nélkül. Mi tehet egy nyári étkezést fejedelmibbé, mint egy finom nagy görögdinnye, amely elég méretes ahhoz, hogy az egész családnak adhass belőle?   Azonban nagyon oda kell nézni, mert az ismeretlen forrásból, külföldről származót görögdinnye nagyon veszélyes lehet az egészségünkre, és nem minden dinnye magyar a boltokban! Külföldön is belefuthatsz nyaraláson ilyenekbe.

Ha tudnád, honnan érkeznek ezek a gyümölcsök, és hogyan kezelik őket, azonnal elfelejtenéd, hogy valaha akár meg is kóstold bármelyiket. A legfrissebb hírek szerint a legnagyobb görögdinnye termesztő mezők természetesen a messzi Kínában vannak.  A dinnyetermelők észrevették, hogy az erőltetett termelés, a hatalmas méretek utáni hajsza eredményeként a gyümölcsök egy része tönkrement, és több ezer hektár dinnye elveszett.   Bár 20 gazdálkodó közül 19 azt állította, hogy a földeket és a magvakat nem kezelték vegyi anyagokkal, azt találták, hogy ennek a helyzetnek az oka egy népszerű műtrágya volt. A klórfenuron egy olyan kémiai anyag, amely a dinnye méretét 20% -kal növeli meg és lehetővé teszi, hogy 2 héttel korábban leszüreteljék. Ez minden bizonnyal óriási profitot hozott a termelők számára.

Azonban az ezzel a vegyszerrel kezelt dinnyék kevésbé ízletesek, és a magjuk fekete helyett fehér.

Hirdetés

 

Hogyan kerüld el

Fontos helyi termesztésű gyümölcsöt venni, aminek tudjuk a származási helyét. És utazás során próbáld elkerülni azokat a kínai termékeket, amelyeknek nem ismered a forrását, és a fenti tulajdonságokkal rendelkezik.