Hirdetés

Kos

Akinek Kos gyermeke van, általában hamar elkezd hinni a horoszkópokban:). A kicsi már pár hónaposan meglehetősen türelmetlen, versengő, és kiáll azért, amit szeretne. Szülőként hajlamos lehetsz letörni a Kos kisded akaratát, ez nem jó ötlet, azonban. Ha nagyon megszelídíted, akkor befelé forduló Kos lesz belőle, és nem tud később érvényesülni, mert pont a legnagyobb fegyverét, az akaratosságot törted le. Tény, hogy néha idegesítőek a Kos gyerekek, de van humoruk, azzal el lehet simítani a nagyobb harcokat. Azt ne várjuk, hogy a kis Kos mindent elmeséljen, mert nem egy extrovertált fecsegő levegőjegy. De minden lényeges dolgot meg fog velünk osztani, amikor kell.

Bika

Hirdetés

A Bika gyermek bájos, nem túl feltűnősködő, sőt néha kicsit bizonytalan. Soha ne követelj tőle többet, mint ahol éppen tart. Ez a lassú földjegy lassan rakja magában össze az élet dolgait, de mivel a Bikák hihetetlenül intelligensek, össze fogja rakni. Mire felnő, rendszerezi, megérti a világot, és remekül elboldogul benne. Viszont ha bármiben sietteted, sérülhet, és nem készül fel rendesen az életre. Engedni kell jókat enni és pihenni, mert a kis Bika aközben is fejlődik.

Ikrek

Engedd, hogy beszéljen, nem mondjuk, hogy nem idegesítő néha a folyamatosan mindent tudni akaró Ikrek gyermek, de ő így tapasztalja meg a világot: – miért esik az eső? Mikor hal meg a Nagyi? Az Ikrek mindent tudni akar, de nem túl kitartó egy témában. Sőt, előfordul, hogy hazudozik is kis korában. Ezt sohasem sunyiságból teszi, vagy, hogy hasznot szerezzen. Az Ikrek gyerek így tágítja a valóságot, hogy néha belekeveri a valótlanságot is. Ezt neki meg kell bocsátani. Türelmesen elmagyarázni neki, miért jár jobban, ha igazat beszél. Ne próbáljuk kitartásra nevelni, nem kell. Olyan okos, hogy megtalálja majd a saját üteme szerint élhető életet, csak bízzunk benne, és válaszoljunk minden kérdésére.

Rák

A kis Ráknak rengeteg szeretetre van szüksége. meg még többre. Ha rossz kedve van, csak öleld át, és ha magába húzódik, akkor is tudnia kell, hogy neked mindig megnyílhat. Tökéletes biztonságra vágyik, ha ez nincs meg, sérülhet. Mivel a lágy szívű, magába húzódó Rák gyermeknek azért erőszakos tendenciái is vannak, előfordulhat, hogy kamaszkorában igazi sötét lázadó lesz (olyan emós, fekete ruhás fajta), főleg, ha lány, de később kinövi ezt, és összehangolja saját érzelmeit. Ha nagyon pocsék kedve van a kis Ráknak, vidd el strandra!

Oroszlán

Nagyon fontos, hogy ne törd le a szárnyait. Nincs rosszabb egy gyáva Oroszlánnál. Hiszen az oroszlán legnagyobb ereje a megrendíthetetlen hite saját magában. Ez adja neki az erőt, hogy megbirkózzon az élettel, ha ezt elveszik tőle, nagyon sok baja lesz a későbbiekben. Nem kell halálra dicsérni, de meg kell neki adni azt a szeretet, respektet, ami egy kész kis királynőnek, királynak jár. Akaratát sem szabad letörni. Mert az oroszlán jelszava: megcsinálom!

Szűz

A Szűz kisgyermek általában nagyon jó és maximalista. Meg kell értenünk, hogy saját rendszere szerint gondolkodik, és sokszor csak azért visszahúzódó, mert még nem állt benne össze a puzzle minden darabja egy-egy dologgal kapcsolatban. Jóságát, kezelhetőségét ne használjuk ki, mert erre hajlamosak az emberek a Szűzekkel kapcsolatban.

Mérleg

Meglepő módon a Mérlegek gyerekként lehetnek kissé hisztisebbek, mint felnőttként. Sokkal érzékenyebbek még arra, hogy a világ diszharmóniáját felismerjék. Mivel úgy érzik, mindig ki kell egyenlíteniük a dolgokat, ez a feladatuk, a családban néha ők az örök elégedetlenek. Valami széppel mindig meg lehet őket nyugtatni. Rajzoljunk neki, mondjunk mesét. Minden, ami szép és kellemes, el fogja varázsolni.

Skorpió

A Skorpió gyerek nagyon csöndes. Még nincs kész. csak figyel, hangolódik, érez, és jegyzeteket készít magában az élet energiáiról. Ha a szülei nagyon nem értik, olyasmiket várhatnak el tőle, amire még nincs kész: legyen férfiasabb, lányosabb, okosabb, agresszívabb, ügyesebb. Ez nem szokott bejönni, viszont a kis Skorpió sérüléseket szerezhet. És mivel vannak bizonyos fegyverei, ezeket lehet, hogy a későbbiekben nem megfelelően használja majd. Akkor is mar, amikor nem kéne.

Nyilas

A Nyilas gyerekkel nincs sok baj, mert tud alkalmazkodni. Csak kamaszkorban jön elő lázadóbb énje. Amikor kicsi, szereti megélni a világot a maga színességében, nem nehéz neki örömet okozni. Szereti a kalandokat, élményeket és a sok-sok mozgást, ezt nem szabad tőle elvenni. Általában rövid célokat tűz ki, ezekben bátorítani kell, mert a cél nélküli Nyilas nagyon elveszett.

Bak

A Bak gyermek nagyon visszahúzódóm kicsit bizony rosszkedvű is lehet. Ha tökéletes a kapcsolata szüleivel, akkor szép felnőttkor vár rá, de ha nem tökéletes, abból viszont tanul. Minden Bak csak fejlődik a nehézségektől, egy Bakot nehéz tönkretenni. Nem szabad siettetni a fejlődését, de észre kell venni mennyivel kitartóbb, mint a társai. Bizonyos sportokban nagyszerűen teljesíthet.

Vízöntő

Igazi álmodozó, a fejében egy komplett világ van felépítve. Egyes Vízöntő gyerekek egyedül szeretnek ülni a sarokban, vagy gépezni, esetleg csak gondolkozni. nem szabad őket zavarni. Nem elveszett emberek, csak olyan dolgokra is figyelnek, amikre más nem. Ez az ő szuper képességük. Az egyéni gondolkodásmód. Más Vízöntő gyerekek beszédesebbek, és mindig fel akarják fedezni a külvilágot. Ne várjunk el tőle olyat, ami nincs benne: nem lesz agresszív, mint egy Kos vagy ügyes, mint egy Nyilas. de ha hagyjuk fejlődni, később hihetetlenül érvényesülhet összegyűjtött világképének segítségével.

Halak

Nagyon vigyázz a Halak gyerekedre. Még a Ráknál is érzékenyebb, és mivel alkalmazkodó jegy, nagyon ki van szolgáltatva a szüleinek. Ne tegyél rá lelki és testi terheket, mert akadályozod a fejlődését. A Halak nagy álmodozó, és nem szereti a világ keménységét, ő azért fordul befelé a saját lelkébe. ha megfelelő nevelést kap, fantasztikus művész lehet belőle. ha túlfeszül nála a húr gyerekkén, nagyon hideg Hal lehet belőle felnőttként, ami nem a legszebb személyiség.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Így bánj gyermekeddel csillagjegye szerint! Mindkettőtöknek könnyebb lesz!
error: Content is protected !!