Hogyan mossuk patyolat tisztára a konyhai törlőkendőket? Egy ötlet, amitől patyolat fehérek lesznek a kendők!

Azt tudjuk mindnyájan, hogy a konyhai törlőkendő a napi használat során melegágya lehet a különböző mikrobáknak és ezt nagyon nem szeretnénk!

Hirdetés

Egy négy tagú család esetében jó lenne, ha párhuzamosan két törlőt használnál a nap folyamán, és a szekrényben még legyen legalább nyolc darab, mert sokszor előfordul, hogy a törlőket naponta kell mosni. És mivel a foltok sokfélék lehetnek, nézzünk néhány jó tanácsot a tisztántartásukra.

Tanácsok háziasszonyoknak

Kezdjük azzal, amit minden háziasszonynak tudnia kell!

Hirdetés

1. Naponta cseréljük a konyhai törlőkendőket! Még ha úgy tűnik is, hogy tiszta, nyugodt szívvel tegyük a mosógépbe.

2. Könnyebben tisztítható a kendő, hogyha rendszeresen mossuk őket. Ha beleszáradnak a foltok a törlőbe, nehezebben lehet majd eltávolítani azokat.

3. Hatásos tisztítás érdekében a fehér törlőket mossuk 95 °С-on, a színeseket pedig 40-60 °С-on.

4. Mosás után ajánlatos a törlők vasalása fertőtlenítés céljából, és így nehezebben is piszkolódik majd. Ajánlatos a papírtörlő használata is a vászon kendők mellett.

Hogyan távolítsuk el a foltokat?

· A konyhai törlőkön legtöbb foltot a kávé és a tea hagyja. Mielőtt kimosnánk, keverjünk össze egyenlő arányban vizet és ammóniát, öntsük a foltra, hagyjuk egy keveset rajta, majd tegyük be a törlőt a mosógépbe.

· A vörös bor folt leghatásosabban a víz és só keverékével tisztítható, csak ne forró vízben mossuk utána, mert a folt helye színt válthat.

· A zsírfoltok eltávolítására legjobb a mosogatószer alkalmazása. Kenjük be a foltot néhány csepp mosogatószerrel és fél óra után betehetjük a mosógépbe a törlőt.

· A sampont a gyümölcsfoltok tisztítására alkalmazhatjuk.

A törlők újszerű állapotának helyreállítása

Néhány hozzávalóra lesz szükség, mely minden háztartásban megtalálható:

  •  250ml etil-alkohol
  •  2 kanál szódabikarbóna
  • 2 adag mosószer
  • forró víz

Elkészítése:

Tegyük a törlőket egy tálba, majd töltsük rá a forró vizet. Adjuk hozzá a szódabikarbónát, az etil-alkoholt és a mosószert, keverjük jól össze és adjunk hozzá még vizet, ha szükség. Hagyjuk ázni 24 órát, majd tegyük a mosógépbe és mossuk ki. Ha nagyon makacs a folt, ajánlott kézzel mosni a törlőt. A kellemetlen szag semlegesítésére hipermangán oldatot használhatunk.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Hogyan mossuk patyolat tisztára a konyhai törlőkendőket? Egy ötlet, amitől patyolat fehérek lesznek a kendők!
error: Content is protected !!