Nagy baj lehet, ha EZT beteszed a mikróba. Véletlenül se rakd be!

Fotó: Thinkstock

Hirdetés

FOTÓ: THINKSTOCK

Az egész lakás leéghet! Vagy a kisebbik rossz: összemocskolja a belsejét…

A mikrót már egy jó ideje használjuk, de sokan nincsenek tisztába azzal, hogy mire lehet, és mire tilos használni.

1. Tilos a fém – Semmilyen fémből készült eszközt, legyen az evőeszköz, edény nem szabad a mikróba tenni, hiszen egyszerűen kigyullad a készülék és akár az egész konyha is leéghet.

Hirdetés

2. Tilos a papír – Ha meleg szendvicset szeretnék enni, előbb mindenképp szedjük ki a csomagolópapírból, legyen az egy szalvéta, vagy épp a pizzát tartalmazó kartonpapír. Ez is nagyon gyúlékony a mikróban.

3. Tilos a műanyag – Nem szabad egyszeri használatos műanyagpohárban melegíteni semmit, hiszen könnyedén elolvadhat és ennek következtében kémiai anyagok lephetik el az ételünket. Feltéve, ha még marad valami a műanyagból.

4. Nem lehet tojást főzni – Az interneten keringenek olyan hamis hírek, amelyek arról szólnak, hogy a mikróban keményre lehet a tojást is főzni. Ez nem így van, hiszen a nagy hőhatás miatt a tojásban sok gőz keletkezik, ami nem tud hol kiszabadulni, így a tojásunk egyszerűen felrobban, és majd takaríthatunk utána.

5. Tilos hungarocell-doboz – Sokan viszik haza az éppen aktuális napi menüjüket hungarocell dobozban. Mire hazaérnek már jócskán kihűlhet a finom falat, ezért gyorsan beteszik a mikróba. Mivel ez is egy műanyagfajta, tudjuk mi fog történni: olvadás és a kaja is a szemétbe végzi.

6. Tilos a szőlő – Vannak egyes gyümölcsök, amelyek ugyan bírják a meleget, de nem a szőlő, amely egyszerűen szétrobban a mikróban.

7. Tilos az aranyozott, fémezett szélű evőeszköz – Ez sok esetben előfordulhatott már, hiszen nagy odafigyelést igényel. Ha mégis megtörténik, akkor nagy szikrázásoknak lehetünk szem és fültanúi.

8. Tilos a szósz, fedő nélkül – Szét fogja bombázni a mikrónkat! Fedjük le!

9. Tilos az alumínium fólia – Mivel az alumínium is egyfajta fém, ezért már sejthető, hogy mi fog történni vele odabent a mikróban: lángra lobban.

10. Tilos a csípős paprika – A csípős zöldség egyszerűen megsült, és a benne található kémiai csípős anyag gőzzé válik, amely ha a szembe vagy a torkunkba kerül, nagy kellemetlen lesz.

(egyazegyben.com)

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Nagy baj lehet, ha EZT beteszed a mikróba. Véletlenül se rakd be!
error: Content is protected !!