Mindenkinek akadnak jól bevált takarítási trükkjei, a tisztítószerei, és kedvenc eszközei. Azonban, kíséreljük meg néha lecserélni a vegyszereinket, és használjunk sokkal kímélőbb, de hatékony szereket.

13 olyan trükköt mutatunk, melyeket jó kipróbálni.

Hirdetés

1.Faeszközök

A fa vágódeszkákon rengeteg parazita élősködik. Mivel a nedves fa szívja magába az ételmaradékot, nehezen lehet megtisztítani. Szórjuk meg a bevizezett deszkát sóval, majd dörzsöljük át egy fél citrommal. Ezután öblítsük le, és szárítsuk meg.

2.Mikró

Heleyezzünk egy pohár ecetet a szerkezetbe, és kapcsoljuk be 3 percre. Miután vége, még hagyjuk zárt ajtó mögött gőzölögni az ecetet. Utána töröljük át belül a mikrót.

3.Üvegajtók

A sütő, vagy a mikró ajtaját, az üveg asztallapot könnyen megtisztíthatjuk, ha alufóliából gyúrunk egy kisebb galacsint, öntünk rá egy kis folyékony mosogatószert, és ezzel töröljük le az üveget.

Hirdetés

4.Fém

A fényes, krómozott csapokat, fogantyúkat jól megtisztíthatjuk ha meghntjük egy kkisvés szódabikarbónával, és átdörzsöljük egy fél citrommal.

5.Ventilátor

Indítsuk el a ventilátort, és fújjuk be sűrített levegőjű spray-el. Ezután sokkal könnyebb lesz a port letörölni.

6.Falak

Ezt bármelyik helyiségben alkalmazhatjuk. Oldjunk fel egy kevés direkt fal lemosásához szükséges mosószert egy kevés ecetes vízben, mártsuk bele egy tiszta felmosót, majd csavarjuk ki jól, és töröljük le a falakat.

7. vécé

Egy évbe kétszer jó, ha leszereljük a vécécsészét, hogy jobban hozzá tudjunk férni, és mindenütt meg tudjuk tisztítani alaposan. Így nem csak a WC teljes felületét, de a körülötte levő padlót csempét, is jobban fel tudjuk mosni.

8.Zsírfolt

Ha összezsíroztuk a ruháinkat, fogjunk egy darab krétát, alaposan dörzsöljük be vele a zsírfoltot. Hagyjuk egy keveset állni, majd mossuk ki a megszokott módon.

9.Cipők

Ha kissé megsárgult a sportcipőn a talpa, vegyünk egy régi fogkefét, nyomjunk rá fogkrémet, és dörzsöljük át a talpat vele.

10. Borsozz

A sötét ruhákhoz adagoljunk egy teáskanál fekete borsot. Így jobban megőrzik a színüket, és a textil sem roncsolódik, ellenállóbb lesz.

11.Gyertya

Ha lecseppent a gyertya, tegyünk a foltra egy darab újságot, majd helyezzük rá a felmelegített vasalót. Az újság magába szívja a viaszt.

12. Festék

Ha festékfoltos lett a ruhánk, egy borotvapengével óvatosan szedegessük le róla a megszáradt festéket. Ez a módszer a 100%-os pamut ruhák esetében nem működik.

13.Szőnyeg

Ha lecseppent a tojáslikőr a szőnyegre, kenjük be egy kevés acetonnal, majd tegyünk rá mosogatószert. Ezután dörzsöljük meg egy ronggyal, míg a folt eltűnik.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

A 13 legjobb takatírási tipp, amiről még nem hallottál
error: Content is protected !!