Alice Hall, a 20 éves lány tavaly júniusban megbetegedett. Nagyon erős hasi görcsei voltak ezért úgy döntött, csinált egy terhességi tesztet. A teszt pozitív lett, teljesen váratlan volt ez számára. Ezután elment orvosához, aki megerősítette, hogy négy hetes terhes.

Hirdetés

“Még csak 20 éves vagyok, egyáltalán nem terveztem ezt. De Christiopher és én is nagyon örültünk.” – mondta a lány a Mirror-nak.

Ők ekkor már kilenc hónapja együtt voltak és biztosak voltak abban, hogy jó szülők lennének. Azonnal elkezdtek a részleteken gondolkodni,  például azon, mi legyen a kicsi neve.

The Mirror

The Mirror

Hirdetés

A terhesség 12. hetében a lány vérezni kezdett. Azonnal bement a kórházba, ahol az elsősegélyen azt mondták neki, hogy valószínűleg elvetélt. De mikor ismét megcsinálták a terhességi tesztet, az azt mutatta ki, hogy a lány terhes.

Másnap ismét bement a kórházba ahol további teszteket végeztek. Látták, hogy a hormonszint is magas,  és a terhesség minden jele észlelhető nála.

“Az orvosok azt hitték, hogy elvetéltem és azt mondták, menjek vissza, ha ismét vérezni kezdek. ” -mesélte Alice a Mirror-nak.

The Mirror

The Mirror

Néhány napig minden rendben volt és semmi komplikáció nem lépett fel. Néhány héttel később Alice-nak azonban ismét nagyon elkezdett fájni a hasa és megint a kórházban kötött ki.

Ekkor az orvosok azt mondták, hogy méhen kívüli a terhesség. Ez azt jelentette, hogy a kisbaba nem a méhben, hanem a petevezetékben növekedett. Ezért a kisbabát, akiről azt gondolták hogy már nem is él, el kellett távolítani.

“Szörnyen szomorú voltam, megszakadt a szívem. Egyre csak sírtam és állandóan elvesztett kisbabámra gondoltam.” mondta a lesújtott Alice.

Egy héttel azután, hogy a kisbabát eltávolították, a lány ismét vérezni kezdett. Megcsináltak még egy terhességi tesztet és az eredmény megdöbbentő volt. A teszt szerint Alice még mindig terhes volt!

Ekkor azonban nem ment vissza ugyanabba a kórházba ahol eddig kezelték, mert úgy gondolta ott nem kapja meg a megfelelő ellátást. Ez egy jó döntés volt, mert ebben a kórházban azonnal megmondták neki, mi is történt igazán.

A diagnózis “gestational trophoblastic neoplasia” volt, ez a terhességhez köthető egyfajta rákos megbetegedés. Alice “gyermeke” valójában egy tumor volt, ami ugyanolyan gyorsan nőt, mint egy magzat.

The Mirror

The Mirror

A lánynak két választása volt. Vagy egy nagy rizikóval járó műtét várt rá, melynek során rengeteg vért is veszíthet és talán ezt nem is éli túl. Vagy megpróbálhatja “megszülni” ezt a daganatot, ami mentálisan szinte maga a pokol.

Alice az utóbbit választotta és tavaly szeptemberben el is érkezett az a nap. Egy 30 órás folyamat eredményeképpen végre megszabadult a tumortól. Nagyon nehéz volt,  de végre sikerült szervezetéből a rákos daganatot eltüntetni. Nagyon bízik a jövőben és szeretne teherbe esni.

“Az orvos azt mondta, van esélye annak, hogy ez még egyszer meg fog történni. De én a legjobbakat remélem.”

Amit ez a fiatal lány véghezvitt, megszült egy tumort, az egyszerűen fantasztikus. Kérjük ossza meg ezt a történetet barátaival és családjával, ha Ön is egyetért ezzel.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

A 20 éves lány azt hitte elvetélt, de amit a hasában találtak, az valami sokkal rosszabb volt
error: Content is protected !!