A szakemberek rengetegszer kutatták már, mivel a magas antioxidáns összetevői miatt nagyon erős egészségügyi hatásai vannak. A cékla a súlyvesztésben is hasznos, de tumorölő hatású is, a gondozása nagyon egyszerű, mégis kivételes egészségügyi előnyei vannak. Szerencsére a céklát nem patikában árulják, így mindig kéznél van, akárki könnyedén és olcsón megveheti, a csodás pozitív hatásai kedvéért.

Hirdetés

Erősíti a szemet

A tudósok számtalanszor vizsgálták már a céklát és arra a követlekeztetésre jutottak, hogy javítja a látást. A szemek erejének megóvása miatt fontos gyakran céklát enni.

Igyál préselt levet mert:

salaktalanítja a testet és mivel rostokban gazdag, a szorulást is megelőzi. Bélbajok esetén igyál céklalevet, mert jó hatással van az emésztésre.

Levisszi a rossz koleszterint

A koleszterinszintet könnyedén leviheted, ha hetente többször iszol céklalevet.

Hirdetés

Gyorsan fogyhatsz

A cékla méregteleníti a testet, így a fogyáshoz is hasznos. A rosttartalmának köszönhetően élénkíti az emésztést, így gyorsabban ledobhatod a plusz kilókat.

Segít a keringési bajok és a tumorok kezelésében, kialakulásának elkerülésében

A cékla erősíti a szívet és a keringést, sőt daganatellenes hatásai is vannak. Főként a vastagbélrákkal szemben hasznos.

Igyál gyakran céklalevet és próbáld meg beilleszteni a mindennapi étkezések közé is. Ha nagyon erősnek tartod az ízét, frissen facssart gyümölcslével keverheted a céklalevet.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Látásjavító, májtisztító, béltakarító zöldség: fogyaszd minden nap! Így a leghatékonyabb!
error: Content is protected !!