Pörög az ukrán nyugdíj- és szavazatbiznisz.

300 ezres nyugdíjt szerezhetnek olyanok, akik nem is Magyarországon élnek
300 ezres nyugdíjt szerezhetnek olyanok, akik nem is Magyarországon élnek

A Hír TV Célpont című műsorának riportere utánament annak, hogy Magyarország keleti határán hogyan működik az úgynevezett nyugdíjmigráció. A riport szerint többen úgy jelentkeznek be Ukrajnából magyar nyugdíjra, hogy nem is itt élnek, csak vesznek egy ingatlant és átutaznak, amikor a nyugdíjat át kell venni.

Hirdetés

Találtak olyan embert is, aki az ukrajnai átlagosan 20 ezer forintos nyugdíj helyett 300 ezer forintot kap Magyarországon.

A trükk az, hogy Ukrajnában kisebb összegekért megveszik a magas jövedelmet igazoló papírokat, amelyekért Magyarországon kiemelten magas nyugdíjat lehet kapni. A magyar állam egy 1963-as, szovjet- magyar szociális egyezményre hivatkozva fizet jóval az átlag fölötti nyugdíjat azoknak, akik egyetlen percet sem dolgoztak itt és egy fillért sem adóztak Magyarországon. Ehhez magyar lakcím is kell, amelyet már 40 ezer forintért kínálnak az interneten.

Hirdetés

A műsorban arról is szó esik, hogy drasztikusan nőtt Szabolcs- Szatmár – Beregben az ukrán határ közeli apró falvak lélekszáma, így drasztikusan nőtt a szavazásra jogosultak száma is.

hirpress.hu

Facebook Hozzászólások
Please follow and like us:
Így veszik fel az ukránok a 300 ezres magyar nyugdíjat, az sem baj, ha nem tud magyarul!
error: Content is protected !!