Érdekes információkat osztott meg a Borssal VV Fanni feltételezett gyilkosának ügyvédje. Az előzetes letartóztatásban lévő B. Lászlót nem más, mint a nagybátyja, dr. Brodmann Péter védi. Az ügyvéd korábban már elmondta lapunknak, hogy a híresztelésekkel ellentétben, ügyfele együttműködik a rendőrséggel: vallott róla, hogy ismerte és kapcsolatban állt Fannival, azt azonban tagadja, hogy megölte a 24 éves lányt.

Hirdetés

Ahogy arról a Bors pénteki számában olvashattak, a november 20-án eltűnt Novozánszki Fannit már nem a Du­nában, hanem a veszprémi erdőben nagy erőkkel a rendőrség, ugyanis az előzetes letartóztatásba helyezett, emberölés bűntettel gyanúsított korábbi MSZP-s önkormányzatiképviselő-jelölt, B. László bérelt autójának GPS-jelei Budapest és Veszprém közötti mozgást mutattak. A nyomok egy hatalmas, több tízezer hektáros, nagyvadas területre vezetnek, ahol 0–24-ben keresik az egykori ValóVilág-szereplő elrejtett holttestét.

– Ügyfelemet folyamatosan ki­hallgatják, együttműködik. A bűnrészességet igen, de az emberölést továbbra sem fogja beismerni – mondta az ügyvéd rokon, aki la­punknak azt is elárulta, hogy védence tagadása jócskán megalapozott.

– Egy dolgot tudni kell, itt azért keresnek egy német rendszámú BMW-t is, de nyilván erről a rendőrség többet tud mondani. Ez egy egészen más autó, mint amit megtaláltak a nyomozók. Ügyfelem nem BMW-t bérelt – mondta dr. Brodmann. A Bors megkérdezte a gyanúsított vé­dőjétől, lehetséges-e, hogy többen is részt vettek a prostituáltként dolgozó Fanni eltűnésében és a német rendszámú autóban ülő személy követhette-e el a gyilkosságot. Meglepő vá­laszt adott: – Bingó. Így van. Ezért nem ismerte el az em­berölést ügyfelem.

Hirdetés

Az ügyvédhez intézett következő kérdésünk az volt, hogy a rokoni szálak mennyire befolyásolják a munkáját.

– Átlagos család vagyunk, nem nehéz kitalálni a rokoni szálakat, de az ügyben én kizárólag mint védőügyvéd vagyok jelen – tette hozzá Brodmann, akitől azt is megtudtuk, hogy a büntetés-végrehajtási intézet a csomagküldésben, és a telefonálásban általános korlátozásokat vezetett be, így B. László igen nehezen tud kommunikálni ügyvéd rokonával és a családjával is.

– Míg mi hét forintért beszélünk, bentről száz forint percenként a telefonálás, ami elég költséges, és csomagokat is ritkábban lehet már küldeni – vázolta a nehézkes helyzetet az ügyvéd.

A védő állításai után lapunk az BRFK Kommunikációs Osztályától megkérdezte, meg tudják-e erősíteni információinkat, miszerint mást is köröznek az ügy kapcsán, és keresnek-e egy másik BMW-t. A következő szűkszavú válasz érkezett érdeklôdésünkre: – A rendőrség az ügyben egy nőt eltűntként keres, to­vábbi személyt il­letve járművet azonban nem köröz.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Meglepő fordulat: lehet, hogy valaki más ölte meg VV Fannit, nem a letartóztatott politikus?
error: Content is protected !!