17 éve tör­tént a tra­gé­dia, amely meg­rázta a ma­gyar ze­nész­vi­lá­got – a régi barát most el­árulta, mi állt a Ki­rály ha­lá­lá­nak hát­te­ré­ben.

Hirdetés

 

Bő másfél évtizeddel később is még mindig sok a kérdőjel a zenészlegenda halálával kapcsolatban. Galambos Lajcsi azonban a Storynak elárulta, miért kellett meghalnia Jimmynek azon a végzetes éjszakán: mert makacsul ragaszkodott egyik őrült szenvedélyéhez!

Nagyon szerettem Jimmyt, pedig kettős személyiség volt. A nézők, a rajongók a sebzett szívű, szerelmes dalokat éneklő sztárt látták csupán, ám volt egy kevésbé barátságos és még kevésbé szerethető arca is

– idézi fel Lajcsi, aki szerint a Király nem szívesen hallgatott mások tanácsaira.

Hirdetés

Megmagyarázhatatlan mániája volt, hogy szinte mindig hordott magával egy pisztolyt, amit ugyan ritkán használt, de sokszor elővette. Egy budapesti szállodában például a bárzongoristát rémítette vele halálra, mert az idős úr a hotel szabályaira hivatkozva nem akarta átengedni neki pár percre a zongorát. Ekkor Jimmy előkapta a pisztolyát, letette a zenész elé, és újból a zongorát kérte – az idős férfi ijedtében azonnal felugrott. Később azonban a Király vaskos köteg pénzzel jutalmazta “engedékenységét”.

“Sohasem értettem, mi szüksége van rá, de ő jobban érezte magát, ha vele volt a pisztolya…” – mondja Lajcsi, aki szerint Jimmy magának köszönheti tragikus halálát:

Öntörvényűsége vezette a csúcsra és a halálba is!

ripost

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Lajcsi kipakolt: ezért halt meg Jimmy!
error: Content is protected !!