Hulé Éva még életében átadta a Kiskegyed munkatársának azt az ügyészségi határozatot, amelyben gyilkosság alapos gyanújával elrendelik a nyomozást a Király halálának ügyében.

Hirdetés

De mit vallott a szemtanú, ami alapján az ügyészség így döntött? Kérdéses, hogy majdnem 20 év után valaha is kiderül-e az igazság:

. Bár Zámbó Edit több milliós perrel fenyegetőzik, az utolsó percek szemtanúja, a család egykori barátja, Hulé Éva azért sem hátrál meg. Fenntartja vallomását, amely alapján az ügyészség

mégiscsak elrendelte a nyomozást

Hirdetés

Az én lelkem végre tiszta

– Állok elébe a pernek! Legalább azon a tárgyaláson is elhangzik az igazság:

hogyan halt meg a férje Zámbó Jimmy

– mondta a meglepően nyugodt hajdani szemtanú. Hulé Éva, bár nagyon komoly anyagi gondokkal és súlyos betegségekkel küzdött, mégis kisimulva, teljes nyugalomban várta vallomása következményeit.

– Elmondtam végre az igazságot, és ezzel megbékéltem az életemmel. Nagy öröm számomra, hogy az ügyészség a vallomásom alapján gyilkosság alapos gyanújával

elrendelte a nyomozást

. Bár tudom, hogy nagyon nehéz tíz év után bármit is bizonyítani, az én lelkiismeretem végre tiszta. “Hulé Éva Klára vallomásának lényege abban foglalható össze, hogy halála nem véletlen baleset folytán következett be, hanem úgy, hogy miközben néhai az állítása szerint töltetlen fegyvert a halántékához tette, felesége, Zámbó Edit

is megfogta a fegyvert, és meghúzta a ravaszt. A bejelentés szerint Zámbó Editnek tudnia kellett, hogy a fegyverben még van lőszer, mivel azokat korábban ő szedte föl a földről” – olvashatjuk az ügyészségi határozatban.

“Ennek a ruppótlan k…nak mennie kell!”

Hulé Éva minden részletet nem oszthatott meg , de néhány kevésbé lényeges apróságot leszámítva elmesélte, szerinte mi is történt 2001. január 2-ikán Jimmyék csepeli otthonában.- Egész decemberben nagyon fagyos volt a hangulat Jimmy és a felesége, Edit között. Edit karácsonykor el is költözött otthonról, majd szilveszterkor ment csak vissza. Egyáltalán nem felel meg a valóságnak, hogy olyan kellemes hangulatban pezsgőztünk volna. Jimmy és Edit még ekkor is állandóan veszekedett. Bár Edit azt állítja, hogy nem voltam jelen a lövés pillanatában, ez nem igaz. Abban a kis szobában, ahol aztán a lövés is eldördült, hárman álltunk az ágy mellett. Mivel egy pici szobáról van szó, mindhárman teljesen közel álltunk egymáshoz. Edit összeszedte a pisztolyból kiesett lőszereket, miközben Jimmy hozzám beszélt. “Ennek a ruppótlan k…nak reggel el kell innen mennie!” – mondta Jimmy, miközben a töltényeket felszedegető Editre mutatott.Jimmy arra utalt, amit már többször elmondott nekem, hogy Editnek el kell hagynia a közös otthonukat. Közben hülyéskedett, és a halántékához emelte a fegyvert. “Meg akarsz dögleni? Tényleg ezt akarod?” ­ kiabálta Edit, majd a következő pillanatban eldördült a fegyver. “Ez az állat agyonlőtte magát! Láttad? Agyonlőtte magát!” – sikoltozta ezután Edit. Pedig én nem ezt láttam. Közvetlen közelről azt láttam, hogy Edit húzta meg a ravaszt… ­ állította Hulé Éva.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

Döbbenet: ez volt Jimmy utolsó mondata, mielőtt meghalt, ez mindent megmagyaráz
error: Content is protected !!