A 43 éves amerikai, Rob Mooberry perforált vastagbélgyanú miatt került kórházba. A férfivel a vizsgálatok után közölték, nagyobb a baj, mint gondolták, ugyanis rákot találtak az említett bélszakaszban, amely sajnos már átterjedt a környező részekre, illetve a nyirokcsomóira és májára is – írja a Daily Mail. Mooberryt azonnal sugárkezelni és kemózni kezdték, és az első kör után csökkent is a rákos sejtek száma.

Hirdetés

A férfi azonban annyira kikészült, hogy azt mondta, még egy kört nem bír ki anélkül, hogy előbb nem szedi össze magát a szervezet. 2012-ben vegetáriánus feleségével, a 39 éves Amandával közösen vegán életmódot kezdett, elhagyta a cukrot, és minden feldolgozott élelmiszert kiiktatott az étrendjéből. 2013 elején a következő vizsgálat azt mutatta, 80%-kal csökkent a rákos sejtek száma a szervezetében. Mooberry szervezetéből mára teljesen eltűnt a rák, és közben gyermekei is születtek.

20 hónapos ikreit most boldogan neveli, és ha bárki megkérdezi tőle, hogyan tudott a végstádiumú rákból felépülni, azt mondja, nála a vegán diéta működött. Ugyanakkor hangsúlyozza, nem állítja, minden betegnek erre az életmódra kéne átállnia, csak azt tudja, neki ez hatott. Mooberry a betegséget megelőzően is egészségesen élt, ezért sem számított rá, hogy rákja van.

Először a széklete vált véressé, majd a székletürítési szokásai is megváltoztak, de csak akkor fordult orvoshoz, amikor komoly fájdalmat érzett a beleiben. Az orvosok 2012 júliusában közölték vele, hogy a vastagbelében találtak egy mikroperforációt, aztán derült csak ki a rák. Akkor már két éve a tudta nélkül küzdött a szervezete a gyilkos kórral. Az orvosok 8% -ot adtak a túlélésre. A kemoterápia és a sugárzás közben és után meg akarta tisztítani a szervezetét a sok méreganyagtól, ezért először vegetáriánus lett.

Hirdetés

“Könnyebb is volt, mert Amandának így csak egyféle ételt kellett akkor főznie. Aztán álltam át a nyers és vegán étkezésre.” A döntésének helyességét a 2013-as vizsgálatok is alátámasztották, de akkor választania kellett, folytatja e a kezelést, vagy sem. Nemet mondott rá, de a diétáját nem hagyta abba. 2014-re a ráknak nyoma se volt a szervezetében. Gyermekei annak köszönhetően jöhettek világra, hogy még a kemoterápia előtt gondoskodott arról, hogy megfelelő minőségű spermáival később meg lehessen termékenyíteni a feleségét.

Most boldog, és vegánként él.

bors

Facebook Hozzászólások
Nem kérte a kemót, ezzel a diétával gyógyult ki a rákból a fiatal apuka
error: Content is protected !!